2016-01-07 20:04

2016-01-07 20:20

P-G kör SM

MOTOR: Gör comeback i rally

Per-Gunnar ”P-G” Andersson gör rallycomeback.
35-åringen från Årjäng siktar på att köra hela SM i en Skoda Fabia WRC.

P-G hämtade bilen under torsdagen och lånar den hela säsongen av Johan Eklöf från Linköping.

Premiären skulle bli norska Sigdalsrallyt den 16 januari, med Anders Fredriksson som kartläsare, men planerna har precis ändrats.

– Det blir för tight. Det är en del som behöver fixas med bilen. Vinterfälgarna har jag inte fått hem än, säger den dubble juniorvärldsmästaren, som förutom Årjängs backtävling i somras i samma bil inte kört rally på två år. Gångna säsongen satsade han på rallycross-VM.

Nu inleder han med första SM-tävlingen (av sex) i Gävle den 5–6 februari, troligen med en annan tidigare vapendragare, Emil Axelsson, vid sin sida. Det är veckan före Svenska rallyt. VM-tävlingen fanns också i tankarna ett tag.

– Men det slog jag bort ganska snabbt.

Orsaken är den höga kostnaden.

– Då hade jag inte kunnat göra så mycket annat, säger P-G, som hoppas köra ytterligare några rallyn utöver SM, där han tänker utmana Mats Jonsson, regerande mästaren Jerker Axelsson och övriga om segern i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen.

P-G hämtade bilen under torsdagen och lånar den hela säsongen av Johan Eklöf från Linköping.

Premiären skulle bli norska Sigdalsrallyt den 16 januari, med Anders Fredriksson som kartläsare, men planerna har precis ändrats.

– Det blir för tight. Det är en del som behöver fixas med bilen. Vinterfälgarna har jag inte fått hem än, säger den dubble juniorvärldsmästaren, som förutom Årjängs backtävling i somras i samma bil inte kört rally på två år. Gångna säsongen satsade han på rallycross-VM.

Nu inleder han med första SM-tävlingen (av sex) i Gävle den 5–6 februari, troligen med en annan tidigare vapendragare, Emil Axelsson, vid sin sida. Det är veckan före Svenska rallyt. VM-tävlingen fanns också i tankarna ett tag.

– Men det slog jag bort ganska snabbt.

Orsaken är den höga kostnaden.

– Då hade jag inte kunnat göra så mycket annat, säger P-G, som hoppas köra ytterligare några rallyn utöver SM, där han tänker utmana Mats Jonsson, regerande mästaren Jerker Axelsson och övriga om segern i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen.