2015-12-10 17:03

2015-12-10 17:03

Bryntesson och Olofsson på is

MOTOR: Rally-X On Ice 2016

Värmlänningarna Thomas Bryntesson och Simon Olofsson är två klara förare till första tävlingen i Rally-X On Ice 2016.

Premiärtävlingen går i Piteå den 31 januari, under SM-veckan, och Reinis Nitiss, Patrik Sandell, Kevin Eriksson, Thomas Bryntesson, Niclas Grönholm och Oliver Eriksson är några av förarna i den stjärnspäckade anmälningslistan i Supercar Lites-klassen.

Förra året genomfördes två tävlingar, i Höljes och på Färjestadstravet i Karlstad i samband med Svenska rallyt.

Intresset för kommande upplaga är stor. Utöver de som fått de 15 ordinarie platserna i Piteå står förare i kö för att få vara med och köra.

Upplägget är det samma som under sommarens tävlingar i Rally-X (SM) med tre kvalomgångar, två semifinaler och final.

I RX Lites Cup gjorde Thomas Bryntesson från Töcksfors succé med fyra segrar och en slutgiltig tredjeplats. Bryntesson, som bor i Sverige men som tävlar på norsk licens, avslutade dessutom säsongen med att VM-debutera i huvudklassen Supercar.

Anmälningslistan till Piteå innehåller även SMK Edas Simon Olofsson, femma i RX Lites Cup 2015.

Kalendern har justerats något. Deltävlingen i Trysil har nytt datum (19 februari) vilket fått till följd att sista stoppet på RallyX On Ice-turnén, Åre, flyttats från 4 till 11 mars. Andra deltävlingen i Sälen avgörs den 26 februari.

– I Sälen kommer vi att ploga upp en bana nedanför Väggen i Hundfjället och i Trysil ska tävlingen avgöras på de stora parkeringsytorna vid Trysil Turistcenter. När det gäller Åre tittar vi fortfarande på flera alternativ, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Premiärtävlingen går i Piteå den 31 januari, under SM-veckan, och Reinis Nitiss, Patrik Sandell, Kevin Eriksson, Thomas Bryntesson, Niclas Grönholm och Oliver Eriksson är några av förarna i den stjärnspäckade anmälningslistan i Supercar Lites-klassen.

Förra året genomfördes två tävlingar, i Höljes och på Färjestadstravet i Karlstad i samband med Svenska rallyt.

Intresset för kommande upplaga är stor. Utöver de som fått de 15 ordinarie platserna i Piteå står förare i kö för att få vara med och köra.

Upplägget är det samma som under sommarens tävlingar i Rally-X (SM) med tre kvalomgångar, två semifinaler och final.

I RX Lites Cup gjorde Thomas Bryntesson från Töcksfors succé med fyra segrar och en slutgiltig tredjeplats. Bryntesson, som bor i Sverige men som tävlar på norsk licens, avslutade dessutom säsongen med att VM-debutera i huvudklassen Supercar.

Anmälningslistan till Piteå innehåller även SMK Edas Simon Olofsson, femma i RX Lites Cup 2015.

Kalendern har justerats något. Deltävlingen i Trysil har nytt datum (19 februari) vilket fått till följd att sista stoppet på RallyX On Ice-turnén, Åre, flyttats från 4 till 11 mars. Andra deltävlingen i Sälen avgörs den 26 februari.

– I Sälen kommer vi att ploga upp en bana nedanför Väggen i Hundfjället och i Trysil ska tävlingen avgöras på de stora parkeringsytorna vid Trysil Turistcenter. När det gäller Åre tittar vi fortfarande på flera alternativ, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.