2015-12-01 21:48

2015-12-01 21:49

Petter Solberg kör Dakar-rallyt 2017

MOTOR: Utmaning 2017

I söndags säkrade Petter Solberg andra raka VM-titeln i rallycross.
Nästa utmaning är Dakar-rallyt 2017.

Den Torsbystationerade 41-årige norrmannen tackade nej till ett erbjudande om att köra en fabriksbil (enligt rykten handlade det om Toyota) i kommande upplaga av den strapatsrika terrängtävlingen, som startar den 2 januari 2016 i Buenos Aires, Argentina. Orsaken var att han ansåg tiden för knapp för att hinna testa ordentligt innan.

Men 2017 planerar han, vid sidan av fortsatt satsning på rallycross-VM, en start i rallyt som anses vara världens farligaste. Sedan början av 1978 har nästan 50 deltagare mist livet. Men det avskräcker inte.

– Farligt? Allt är farligt. Jag vill inte bara ha stabilitet i mitt liv. Privat och i rallycross är det fint, men rally Dakar kommer att kräva något extra och oförutsett, och det är precis det som kittlar mig, säger han till Aftenposten.

Möte i Tyskland

Redan före jul ska Petter Solberg ha möte i Tyskland. Målet är att komma in i ett fabriksteam (precis som det är i rallycross) och börja testa så fort som möjligt.

Rallyvärldsmästaren från 2003 har stora förhoppningar på debuten i Dakar.

– Det är inte lätt att göra det bra första året, men drömmen är att vinna.

Regerande mästare i Dakar-rallyt är Nasser Al-Attiyah. 2016 får Quatar-föraren sällskap av såväl Sebastien Loeb som Mikko Hirvonen.

Den Torsbystationerade 41-årige norrmannen tackade nej till ett erbjudande om att köra en fabriksbil (enligt rykten handlade det om Toyota) i kommande upplaga av den strapatsrika terrängtävlingen, som startar den 2 januari 2016 i Buenos Aires, Argentina. Orsaken var att han ansåg tiden för knapp för att hinna testa ordentligt innan.

Men 2017 planerar han, vid sidan av fortsatt satsning på rallycross-VM, en start i rallyt som anses vara världens farligaste. Sedan början av 1978 har nästan 50 deltagare mist livet. Men det avskräcker inte.

– Farligt? Allt är farligt. Jag vill inte bara ha stabilitet i mitt liv. Privat och i rallycross är det fint, men rally Dakar kommer att kräva något extra och oförutsett, och det är precis det som kittlar mig, säger han till Aftenposten.

Möte i Tyskland

Redan före jul ska Petter Solberg ha möte i Tyskland. Målet är att komma in i ett fabriksteam (precis som det är i rallycross) och börja testa så fort som möjligt.

Rallyvärldsmästaren från 2003 har stora förhoppningar på debuten i Dakar.

– Det är inte lätt att göra det bra första året, men drömmen är att vinna.

Regerande mästare i Dakar-rallyt är Nasser Al-Attiyah. 2016 får Quatar-föraren sällskap av såväl Sebastien Loeb som Mikko Hirvonen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.