2015-11-29 22:41

2015-11-29 22:43

Solberg försvarade guldet

MOTOR: Kristoffersson knep VM-bronset – trots finalmiss

Torsbystationerade Petter Solberg försvarade sin VM-titel i rallycross efter imponerade körning i den sista deltävlingen i Argentina.
Västvärmlänningen Johan Kristoffersson kapitulerade i semifinalen till följd av motorproblem – men lyckades ändå knipa bronset sedan antagonisten Andreas Bakkerud brutit i samma semifinalheat.

Norrmannen Petter Solberg hade optimala chanser att försvara sitt VM-guld inför den sista deltävlingen som avgjordes på sydamerikansk mark. Citroënföraren hade 26 poäng ner till tvåan Timmy Hansen och det räckte för 41-åringen att komma på en tolfteplats som sämst för att vara garanterad en medalj av ädlaste valör – en utmaning han stod pall.

– Om någon tycker att det är lätt att bli mästare i rallycross har de grundligt fel. Det är som att två ton befrias från mina axlar, säger Petter Solberg i ett pressmeddelande.

Solberg placerade sig på en andraplats i semifinalen – bakom just titelutmanaren Timmy Hansen. Väl i finalen var det dock guldmedaljören som drog det längsta strået i och med sin tredjeplats. Hansen däremot kom aldrig i mål och slutade sist.

– Mitt lag var så glada efter finalen att de kastade mig i en balja med vatten, tillägger norrmannen som för andra året i rad kan tillskriva sig epitetet ”bäst i världen”.

Brons för Kristoffersson

Solberg var dock inte den enda med värmländsk anknytning som fick äran att beträda pallen. Johan Kristoffersson, från Arvika, hade 13 poäng tillgodo på norrmannen Andreas Bakkerud inför epilogen av rallycross-VM.

Kristoffersson kvalificerade sig, likt norrmannen, till semifinal. Väl där hade dock ingen i duon Fru Fortuna på sin sida och bägge missade finalplatsen – vilket innebär att 25-åringen blev en bronsmedalj rikare.

– Det blev en finalhelg där vi kastades mellan hopp och förtvivlan och det känns verkligen bra att vi lyckades fixa bronset till slut, berättar Kristoffersson i ett pressmeddelande.

– Vi har varit bland de tre främsta i mästerskapet under i stort sett hela säsongen och det hade varit himla tråkigt att falla på mållinjen, tillägger Volkswagenföraren som vann bronset två poäng före norrmannen Bakkerud i slutställningen.

Godkänd debut

Supercardebutanten Thomas Bryntesson, från Töcksfors, genomförde sin första tävling på klart godkänt manér och knep två 15:e platser och en tiondeplats i kvalificeringsheaten, vilket gjorde honom 16:e man i kvalet. 19-åringen dominerade i Supercar Lites under slutskedet av säsongen och fick en plats till i rallycrossens finrum sedan Per-Gunnar ”PG” Andersson gett upp sin plats i förmån till den talangfulle värmlänningen.

Norrmannen Petter Solberg hade optimala chanser att försvara sitt VM-guld inför den sista deltävlingen som avgjordes på sydamerikansk mark. Citroënföraren hade 26 poäng ner till tvåan Timmy Hansen och det räckte för 41-åringen att komma på en tolfteplats som sämst för att vara garanterad en medalj av ädlaste valör – en utmaning han stod pall.

– Om någon tycker att det är lätt att bli mästare i rallycross har de grundligt fel. Det är som att två ton befrias från mina axlar, säger Petter Solberg i ett pressmeddelande.

Solberg placerade sig på en andraplats i semifinalen – bakom just titelutmanaren Timmy Hansen. Väl i finalen var det dock guldmedaljören som drog det längsta strået i och med sin tredjeplats. Hansen däremot kom aldrig i mål och slutade sist.

– Mitt lag var så glada efter finalen att de kastade mig i en balja med vatten, tillägger norrmannen som för andra året i rad kan tillskriva sig epitetet ”bäst i världen”.

Brons för Kristoffersson

Solberg var dock inte den enda med värmländsk anknytning som fick äran att beträda pallen. Johan Kristoffersson, från Arvika, hade 13 poäng tillgodo på norrmannen Andreas Bakkerud inför epilogen av rallycross-VM.

Kristoffersson kvalificerade sig, likt norrmannen, till semifinal. Väl där hade dock ingen i duon Fru Fortuna på sin sida och bägge missade finalplatsen – vilket innebär att 25-åringen blev en bronsmedalj rikare.

– Det blev en finalhelg där vi kastades mellan hopp och förtvivlan och det känns verkligen bra att vi lyckades fixa bronset till slut, berättar Kristoffersson i ett pressmeddelande.

– Vi har varit bland de tre främsta i mästerskapet under i stort sett hela säsongen och det hade varit himla tråkigt att falla på mållinjen, tillägger Volkswagenföraren som vann bronset två poäng före norrmannen Bakkerud i slutställningen.

Godkänd debut

Supercardebutanten Thomas Bryntesson, från Töcksfors, genomförde sin första tävling på klart godkänt manér och knep två 15:e platser och en tiondeplats i kvalificeringsheaten, vilket gjorde honom 16:e man i kvalet. 19-åringen dominerade i Supercar Lites under slutskedet av säsongen och fick en plats till i rallycrossens finrum sedan Per-Gunnar ”PG” Andersson gett upp sin plats i förmån till den talangfulle värmlänningen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.