2015-11-05 09:01

2015-11-05 14:30

Eriksson tvåa i Las Vegas

MOTOR

(UPPDATERAD) Sebastian Eriksson från Sunnemo valde att satsa på den amerikanska proffsserien Global rallycross den här säsongen. Natten till torsdagen svensk tid kördes den sista deltävlingen i Las Vegas och där fullbordade Eriksson en mycket lyckad säsong.

I finalen hade Eriksson ett ytterspår och efter en dålig start där han tappade viktig mark och släppte några invändiga bilar förbi sig körde han upp sig till andraplatsen bakom stallkamraten Joni Wiman.

Andraplatsen i finaltävlingen innebar att Sebastian Eriksson slutade tvåa i hela mästerskapsserien bakom amerikanen Scott Speed.

– Det var mycket trafik framför mig efter starten, men så fort som det blev fritt kände jag att jag kunde ta andraplatsen. Att hamna på pallen i mästerskapet redan det första året betyder mycket. Det stärker chanserna till nästa år, säger Eriksson till SVT sport.

I finalen hade Eriksson ett ytterspår och efter en dålig start där han tappade viktig mark och släppte några invändiga bilar förbi sig körde han upp sig till andraplatsen bakom stallkamraten Joni Wiman.

Andraplatsen i finaltävlingen innebar att Sebastian Eriksson slutade tvåa i hela mästerskapsserien bakom amerikanen Scott Speed.

– Det var mycket trafik framför mig efter starten, men så fort som det blev fritt kände jag att jag kunde ta andraplatsen. Att hamna på pallen i mästerskapet redan det första året betyder mycket. Det stärker chanserna till nästa år, säger Eriksson till SVT sport.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.