2015-10-28 06:00

2015-10-28 06:00

Tidemand kör vidare i Kina

MOTOR: Avslutar Asien-Pacfic-mästerskapet

Pontus Tidemand vann gångna helgen WRC 2-klassen i VM-rallyt i Spanien. Nu kör han vidare i sista deltävlingen av Asien-Pacfic-mästerskapet i Kina.

Som redan klar mästare sätter 24-åringen från Charlottenberg punkt med att göra debut i Skodas fabriksteams Fabia R5, samma bil han rattar i VM. I Asien-Pacfic-mästerskapet i en Super 2000 av samma märke.

Han och kartläsaren Emil Axelsson har i de första fem deltävlingarna klämt till med segrar på Nya Zeeland, i Australien, Malaysia och Japan och en andraplats på Nya Kaledonien.

– För varje bra resultat får man mersmak och efter vinsten i Spanien känner vi oss absolut stärkta inför avslutningen på APRC. Vi behöver tekniskt sett inte jaga maxpoäng eftersom vi har säkrat titeln, men det blir häftigt att få köra R5:an för första gången i den här delen av världen, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Han gör sitt första besök i Kina och får ytterligare en erfarenhet från ett helt nytt rally.

Kina är också Skodas viktigaste marknad och det får Tideman att ändå ladda.

– Vi vill såklart visa både bilen och oss från den bästa sidan så vi kommer att ge allt vi har, något annat finns inte på kartan.

Rally China Longyou startar med en superspecial på fredag och sedan är det sex sträckor per dag som gäller innan målgången på söndag eftermiddag lokal tid. Tidsskillnaden är sju timmar i förhållande till svensk tid.

Därefter laddar Tidemand om för VM-avslutningen i Wales den 12–15 november, där också Värmlandskollegan Fredrik Åhlin startar i samma klass. Totalt 78 ekipage är anmälda till rallyt, enligt listan som släpptes på måndagen. Ytterligare två värmlänningar är Mads Östbergs och Eyvind Brynildsens kartläsare Jonas Andersson och Anders Fredriksson.

Som redan klar mästare sätter 24-åringen från Charlottenberg punkt med att göra debut i Skodas fabriksteams Fabia R5, samma bil han rattar i VM. I Asien-Pacfic-mästerskapet i en Super 2000 av samma märke.

Han och kartläsaren Emil Axelsson har i de första fem deltävlingarna klämt till med segrar på Nya Zeeland, i Australien, Malaysia och Japan och en andraplats på Nya Kaledonien.

– För varje bra resultat får man mersmak och efter vinsten i Spanien känner vi oss absolut stärkta inför avslutningen på APRC. Vi behöver tekniskt sett inte jaga maxpoäng eftersom vi har säkrat titeln, men det blir häftigt att få köra R5:an för första gången i den här delen av världen, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Han gör sitt första besök i Kina och får ytterligare en erfarenhet från ett helt nytt rally.

Kina är också Skodas viktigaste marknad och det får Tideman att ändå ladda.

– Vi vill såklart visa både bilen och oss från den bästa sidan så vi kommer att ge allt vi har, något annat finns inte på kartan.

Rally China Longyou startar med en superspecial på fredag och sedan är det sex sträckor per dag som gäller innan målgången på söndag eftermiddag lokal tid. Tidsskillnaden är sju timmar i förhållande till svensk tid.

Därefter laddar Tidemand om för VM-avslutningen i Wales den 12–15 november, där också Värmlandskollegan Fredrik Åhlin startar i samma klass. Totalt 78 ekipage är anmälda till rallyt, enligt listan som släpptes på måndagen. Ytterligare två värmlänningar är Mads Östbergs och Eyvind Brynildsens kartläsare Jonas Andersson och Anders Fredriksson.