2015-09-29 06:00

2015-09-29 06:00

Nytt i Valsarna: "THJ" lämnar – Palm kommer

SPEEDWAY: "Jag är intresserad – ja! Men svarat ja – nej!"

Ordföranden tackar sig, likaså lagledaren och dessutom har storstjärnan Tomas H Jonasson meddelat att han inte kommer tillbaka till Tallhult. Det är förändringens tid i Valsarna. Ny ordförande kan bli en före detta motorprofil, Torsten Palm.
– Jag är intresserad – ja! Men svarat ja – nej, säger Palm.

Torsten Palm har varit i Hagfors och träffat nuvarande styrelsen och för att få en bild av föreningen.

Det är Dick Gulbransgård som lämnar ordförandeposten efter tre år och med Gulbransgård tackar också lagledaren Micke Lindh för sig.

– Jag har suttit som ordförande i tre år. Just nu är jag arbetslös så det kan bli att jag kommer att pendla till ett nytt jobb. Då räcker inte tiden till att också vara ordförande.

Tidsbrist orsaken

Bristen på tid anger också Micke Lindh som orsaken till sitt avhopp.

Lindh jobbar kvar och är den som jobbar med att forma nästa års lag i allsvenskan.

– Vi har Kenneth Hansen, Robin Törnqvist, Dennis Jonsson och Victor Palovaara på kontrakt som löper vidare. I övrigt är laget klart, jag är muntligt överens med de övriga vi vill ha, men jag avslöjar inga namn förrän påskrifterna är klara, säger Lindh.

THJ lämnar

Tomas H Jonsson kommer inte köra för Valsarna nästa år.

– Jag har fått beskedet från Tomas att han inte tänker köra i allsvenskan nästa år.

Vem blir din ersättare som lagledare?

– Det är klart, Stig ”Sigge” Johansson. Han har varit verksam i Smederna och bor i Eskilstuna men har köpt hus här utanför Hagfors.

Först med tak

Att Torstens Palms namn dykt upp kring ordförandeskapet i Valsarna beror på att han numera är bosatt i Kristinehamn. Palm är välkänd i motorsammanhang och då inom banracing. Han har också nyligen varit ordförande i Degerfors if.

Palms svar om han kan tänka sig ett engagemang i Valsarna kommer inom två veckor.

– Jag vill veta vilka jag ska jobba tillsammans med. Jag är sådan person att engagerar jsg mig i något så gör jag det också fullt ut.

Redan nu ger han en programförklaring – om det blir ett ja.

– Jag vill se Valsarna i elitserien igen och att det blir tak över arenan. För det krävs att alla är med...den private ägaren av Tallhult, kommunen och företagarna. Det går att få ett tak för 10-15 miljoner. Det byggs ju bandyhallar för 175 miljoner. Tänk bara vilka tävlingar Hagfors skulle få om de blir först med ett tak.

Torsten Palm har varit i Hagfors och träffat nuvarande styrelsen och för att få en bild av föreningen.

Det är Dick Gulbransgård som lämnar ordförandeposten efter tre år och med Gulbransgård tackar också lagledaren Micke Lindh för sig.

– Jag har suttit som ordförande i tre år. Just nu är jag arbetslös så det kan bli att jag kommer att pendla till ett nytt jobb. Då räcker inte tiden till att också vara ordförande.

Tidsbrist orsaken

Bristen på tid anger också Micke Lindh som orsaken till sitt avhopp.

Lindh jobbar kvar och är den som jobbar med att forma nästa års lag i allsvenskan.

– Vi har Kenneth Hansen, Robin Törnqvist, Dennis Jonsson och Victor Palovaara på kontrakt som löper vidare. I övrigt är laget klart, jag är muntligt överens med de övriga vi vill ha, men jag avslöjar inga namn förrän påskrifterna är klara, säger Lindh.

THJ lämnar

Tomas H Jonsson kommer inte köra för Valsarna nästa år.

– Jag har fått beskedet från Tomas att han inte tänker köra i allsvenskan nästa år.

Vem blir din ersättare som lagledare?

– Det är klart, Stig ”Sigge” Johansson. Han har varit verksam i Smederna och bor i Eskilstuna men har köpt hus här utanför Hagfors.

Först med tak

Att Torstens Palms namn dykt upp kring ordförandeskapet i Valsarna beror på att han numera är bosatt i Kristinehamn. Palm är välkänd i motorsammanhang och då inom banracing. Han har också nyligen varit ordförande i Degerfors if.

Palms svar om han kan tänka sig ett engagemang i Valsarna kommer inom två veckor.

– Jag vill veta vilka jag ska jobba tillsammans med. Jag är sådan person att engagerar jsg mig i något så gör jag det också fullt ut.

Redan nu ger han en programförklaring – om det blir ett ja.

– Jag vill se Valsarna i elitserien igen och att det blir tak över arenan. För det krävs att alla är med...den private ägaren av Tallhult, kommunen och företagarna. Det går att få ett tak för 10-15 miljoner. Det byggs ju bandyhallar för 175 miljoner. Tänk bara vilka tävlingar Hagfors skulle få om de blir först med ett tak.