2015-09-28 15:26

2015-09-28 16:03

Bräck får toppjobb hos McLaren

MOTOR

(UPPDATERAD) Nu skriver förre racingstjärnan Kenny Bräck ett nytt kapitel. Han blir produktutvecklare och testförare hos McLaren. Ett prestigefyllt toppjobb.
– Det handlar inte om Formel 1 utan om tillverkningsdivisionen, berättar Kenny.

McLaren Automotive är en av världens mest exklusiva tillverkade av extrema sportbilar. Här finns modeller som kostar upp mot 30 miljoner kronor. Nu blir Glavasonen Kenny en del av de framtida lyxmonstren.

På bilden ser du hur han testkör en av modellerna.

– Det är ett heltidsjobb. McLaren har sin bas söder om London, i Woking. Det är bara 40 minuters bilresa från mitt hem här. Fast testerna görs förstås på anläggningar runt om i Europa.

Extremt stolt

Kenny har redan smygstartat sin nya karriär.

– Det var dags för mig att ta nästa steg. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att omsätta mina kunskaper. Skitkul helt enkelt att få börja jobba på den här nivån. Det handlar ju inte direkt om någon kit car-fabrik.

Kenny medger att han är extremt stolt över uppdraget.

– Det blir spännande att vara med på hela resan när en ny modell tas fram. Från hjärnan, ritbordet, designstudierna - ja, hela resan.

Mike Flewitt är verkställande direkthör hos McLaren Automotive.

Han säger:

– Kenny ansluter till McLaren på en väldigt spännande tidpunkt, där vårt varumärke blir allt starkare. Kennys erfarenhet och kompetens kommer att bidra till att varje modell är lika spännande och engagerande som en McLaren ska vara.

Passar perfekt

Kenny säger:

– Jag är väldigt stolt att få ansluta till McLaren-familjen i en utvecklingsroll av deras nya produkter. Varje ny modell är byggd av ett team väldigt passionerade människor. Jag har varit intresserad av bilutveckling under hela min karriär. Det här jobbet passar mig perfekt.

Kenny Bräck är en av Sveriges största racingstjärnorn genom tiderna. Han blev totalsegrare i Indy racing League 1998. Året därpå blev han förste svensk, och en av få européer, som lyckades vinna Indy 500.

2003 var han nära att mista livet i en fruktansvärd krasch på Texas Motor Speedway. Men Kenny återhämtade sig och gjorde en sensationell come back 2005 när han hade snabbaste kvaltiden i Indy 500. Kenny tvingades dock bryta loppet efter motorproblem.

Testade klassiker

Under senare år har han extraknäckt åt Team Lanzante, som har sitt säte i lilla byn Petersfield utanför London. I teamets garage står bilar till ett sammanlagt värde på över en miljard. Det handlar om klassiska gamla racerbilar som körs inför jättepublik ibland annat Goodwood Revival.

Kenny hjälpte till med att ställa in bilarna och körde även ett par tävlingar. Han vann Goodwood Revival både 2011 och 2013. I somras körde han en McLaren P1 i samma tävling.

McLaren Automotive är en av världens mest exklusiva tillverkade av extrema sportbilar. Här finns modeller som kostar upp mot 30 miljoner kronor. Nu blir Glavasonen Kenny en del av de framtida lyxmonstren.

På bilden ser du hur han testkör en av modellerna.

– Det är ett heltidsjobb. McLaren har sin bas söder om London, i Woking. Det är bara 40 minuters bilresa från mitt hem här. Fast testerna görs förstås på anläggningar runt om i Europa.

Extremt stolt

Kenny har redan smygstartat sin nya karriär.

– Det var dags för mig att ta nästa steg. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att omsätta mina kunskaper. Skitkul helt enkelt att få börja jobba på den här nivån. Det handlar ju inte direkt om någon kit car-fabrik.

Kenny medger att han är extremt stolt över uppdraget.

– Det blir spännande att vara med på hela resan när en ny modell tas fram. Från hjärnan, ritbordet, designstudierna - ja, hela resan.

Mike Flewitt är verkställande direkthör hos McLaren Automotive.

Han säger:

– Kenny ansluter till McLaren på en väldigt spännande tidpunkt, där vårt varumärke blir allt starkare. Kennys erfarenhet och kompetens kommer att bidra till att varje modell är lika spännande och engagerande som en McLaren ska vara.

Passar perfekt

Kenny säger:

– Jag är väldigt stolt att få ansluta till McLaren-familjen i en utvecklingsroll av deras nya produkter. Varje ny modell är byggd av ett team väldigt passionerade människor. Jag har varit intresserad av bilutveckling under hela min karriär. Det här jobbet passar mig perfekt.

Kenny Bräck är en av Sveriges största racingstjärnorn genom tiderna. Han blev totalsegrare i Indy racing League 1998. Året därpå blev han förste svensk, och en av få européer, som lyckades vinna Indy 500.

2003 var han nära att mista livet i en fruktansvärd krasch på Texas Motor Speedway. Men Kenny återhämtade sig och gjorde en sensationell come back 2005 när han hade snabbaste kvaltiden i Indy 500. Kenny tvingades dock bryta loppet efter motorproblem.

Testade klassiker

Under senare år har han extraknäckt åt Team Lanzante, som har sitt säte i lilla byn Petersfield utanför London. I teamets garage står bilar till ett sammanlagt värde på över en miljard. Det handlar om klassiska gamla racerbilar som körs inför jättepublik ibland annat Goodwood Revival.

Kenny hjälpte till med att ställa in bilarna och körde även ett par tävlingar. Han vann Goodwood Revival både 2011 och 2013. I somras körde han en McLaren P1 i samma tävling.