2015-09-09 12:25

2015-09-09 14:22

"Mycket olyckligt för Hagfors"

HAGFORS: Flytten av serviceplatsen var inte oväntad

Vid boendeanläggningarna är man inte förvånad över att serviceplatsen flyttar. Men Hagfors oppositionsråd Stellan Andersson (c) anser att man nu bör se över hur mycket pengar kommunen lägger på Svenska Rallyt.

NWT har förgäves sökt kommunalrådet Åsa Johansson för en kommentar. Däremot uttalar sig oppositionsrådet Stellan Andersson (c).

– Det är mycket olyckligt för Hagfors och verkligen beklagligt. Att serviceplatsen flyttas till Karlstad innebär ju att det blir färre rallybesökare i Hagfors. Det är bara att hoppas att sträckorna får vara kvar här, säger han.

Rent politiskt anser Stellan Andersson inte att det hade gått att påverka beslutet att flytta serviceplatsen. Däremot anser han att kommunen bör tänka till inför framtiden.

– Hittills har vi fått valuta för pengarna vi lagt på Svenska Rallyt och det är betydande summor. Men nu får vi nog fundera över hur mycket pengar Hagfors kommun ska lägga i rallyt och se det i proportion till vad vi får ut av det, säger han.

Maria Kvarnlöf på Hotell Monica har varje år varit van att ha hotellet fullbelagt av olika rallyteam i flera veckor kring rallyt. Nu vet hon inte hur det ser ut nästa år.

– Det är ju jättetråkigt inte bara för oss utan för hela kommunen, men samtidigt var det ändå ganska väntat. Det är ändå svårt att säga hur detta kommer att slå mot Hotell Monica, media till exempel kommer ju också att vilja ha boende, säger Maria Kvarnlöf.

”Har haft magkänslan”

Hans Mallwitz som är äger Björnbyns stugby är inte heller han förvånad.

– Jag har haft den magkänslan att det skulle försvinna. Det innebär ju mindre i omsättning. Men så länge sträckorna är kvar så får vi satsa på publiken i stället för rallystallen. Det är bara att spotta i nävarna och se det som en utmaning, säger Hans Mallwitz.

NWT har förgäves sökt kommunalrådet Åsa Johansson för en kommentar. Däremot uttalar sig oppositionsrådet Stellan Andersson (c).

– Det är mycket olyckligt för Hagfors och verkligen beklagligt. Att serviceplatsen flyttas till Karlstad innebär ju att det blir färre rallybesökare i Hagfors. Det är bara att hoppas att sträckorna får vara kvar här, säger han.

Rent politiskt anser Stellan Andersson inte att det hade gått att påverka beslutet att flytta serviceplatsen. Däremot anser han att kommunen bör tänka till inför framtiden.

– Hittills har vi fått valuta för pengarna vi lagt på Svenska Rallyt och det är betydande summor. Men nu får vi nog fundera över hur mycket pengar Hagfors kommun ska lägga i rallyt och se det i proportion till vad vi får ut av det, säger han.

Maria Kvarnlöf på Hotell Monica har varje år varit van att ha hotellet fullbelagt av olika rallyteam i flera veckor kring rallyt. Nu vet hon inte hur det ser ut nästa år.

– Det är ju jättetråkigt inte bara för oss utan för hela kommunen, men samtidigt var det ändå ganska väntat. Det är ändå svårt att säga hur detta kommer att slå mot Hotell Monica, media till exempel kommer ju också att vilja ha boende, säger Maria Kvarnlöf.

”Har haft magkänslan”

Hans Mallwitz som är äger Björnbyns stugby är inte heller han förvånad.

– Jag har haft den magkänslan att det skulle försvinna. Det innebär ju mindre i omsättning. Men så länge sträckorna är kvar så får vi satsa på publiken i stället för rallystallen. Det är bara att spotta i nävarna och se det som en utmaning, säger Hans Mallwitz.