2015-06-17 23:03

2015-06-17 23:03

Vinst i SM-deltävling till överlägsna Amanda

ENDURO: "Jag kände imorse att det var min dag!"

Under veckan avgjordes SM-deltävlingen i Enduro för damer. Värmlänningen Amanda Elvin hade presterat bra i årets tävlingar och var på hugget när det skulle avgöras. Hon hängde med hela vägen in till mål och vann till slut guldet.

Amanda Elvin har börjat årets endurosäsong med bravur. Helgens femteplats i EM följdes upp av vinst i SM i Hofors.

Grattis till vinsten. Hur känns det?

– Det känns jättebra! Jag har strävat efter det här en längre tid och nu fick jag äntligen ta klivet högst upp på pallen, säger Amanda.

Det var länge jämnt mellan Amanda och tvåan Hanna Berzelius. Amanda drog ifrån, Hanna kom igen, och så fortsatte det. Men inför det sista provet hade Amanda mer energi än Hanna, drog i från i täten, och vann till slut med hela två minuter.

Hade du räknat med vinst?

– Nej, Jessica Jönsson är tillbaka och hon är tuff att hänga på. Men hon fick motorhaveri och var tvungen att avbryta, annars hade jag haft en svår kamp mot henne. Men jag kände imorse, när jag rullade ut cykeln, att det var min dag, säger Elvin.

Förutom att du vann, är du nöjd med din insats?

– Ja, åkningen rullade på fint och jag presterade så bra jag kunde. Nu är det bara att fortsätta köra och öka tempot, säger Amanda glatt.

Amanda Elvin har börjat årets endurosäsong med bravur. Helgens femteplats i EM följdes upp av vinst i SM i Hofors.

Grattis till vinsten. Hur känns det?

– Det känns jättebra! Jag har strävat efter det här en längre tid och nu fick jag äntligen ta klivet högst upp på pallen, säger Amanda.

Det var länge jämnt mellan Amanda och tvåan Hanna Berzelius. Amanda drog ifrån, Hanna kom igen, och så fortsatte det. Men inför det sista provet hade Amanda mer energi än Hanna, drog i från i täten, och vann till slut med hela två minuter.

Hade du räknat med vinst?

– Nej, Jessica Jönsson är tillbaka och hon är tuff att hänga på. Men hon fick motorhaveri och var tvungen att avbryta, annars hade jag haft en svår kamp mot henne. Men jag kände imorse, när jag rullade ut cykeln, att det var min dag, säger Elvin.

Förutom att du vann, är du nöjd med din insats?

– Ja, åkningen rullade på fint och jag presterade så bra jag kunde. Nu är det bara att fortsätta köra och öka tempot, säger Amanda glatt.