2015-05-24 19:17

2015-05-24 19:55

Nöjd Pontus trea i Portugal

RALLY: "Pallplatsen var bra för mig med tanke på fortsättningen i VM"

Pontus Tidemand körde in på en tredjeplats i WRC 2-klassen i helgens VM-rally i Portugal.

– Det här hade jag inte väntat. Pallplatsen var bra för mig med tanke på fortsättningen i VM, säger han.

Pontus vet inte i nuläget hur många race det blir.

– Jag hade klara order att ta mig i mål och jag följde dem. Teamet var nöjda. Jag körde med marginaler och kunde förstås ha tagit i hårdare. Jag är riktigt jäkla nöjd själv också. Ny bil och höga förväntningar som jag infriade nu, säger Pontus innan han bordar flyget hem till Sverige.

Han hade några småproblem med på vägen.

– En bromsslang ställde till det för oss. Barnsjukdomar.

Nasser Al-Attiyah vann med sluttiden 3.41,25, finländaren Esapekka Lappi slutade tvåa, 3.41.47 mot Tidemands 3.42.13.

Finländaren Jari-Matti Latvala har haft en tung säsongsstart på VM-serien i rally med många brutna lopp. Men i den femte deltävlingen i Portugal fick han till körningen och var 8,2 sekunder snabbare än fransmannen Sebastien Ogier. Andreas Mikkelsen, Norge, slutade trea.

– Många har varit tveksamma till om jag klarar av att vinna längre. Det här var en stor grej, sade Latvala.

– Det här hade jag inte väntat. Pallplatsen var bra för mig med tanke på fortsättningen i VM, säger han.

Pontus vet inte i nuläget hur många race det blir.

– Jag hade klara order att ta mig i mål och jag följde dem. Teamet var nöjda. Jag körde med marginaler och kunde förstås ha tagit i hårdare. Jag är riktigt jäkla nöjd själv också. Ny bil och höga förväntningar som jag infriade nu, säger Pontus innan han bordar flyget hem till Sverige.

Han hade några småproblem med på vägen.

– En bromsslang ställde till det för oss. Barnsjukdomar.

Nasser Al-Attiyah vann med sluttiden 3.41,25, finländaren Esapekka Lappi slutade tvåa, 3.41.47 mot Tidemands 3.42.13.

Finländaren Jari-Matti Latvala har haft en tung säsongsstart på VM-serien i rally med många brutna lopp. Men i den femte deltävlingen i Portugal fick han till körningen och var 8,2 sekunder snabbare än fransmannen Sebastien Ogier. Andreas Mikkelsen, Norge, slutade trea.

– Många har varit tveksamma till om jag klarar av att vinna längre. Det här var en stor grej, sade Latvala.