2015-02-06 09:40

2015-02-06 09:40

Sordo missar Svenska rallyt

MOTOR

Spanjoren Dani Sordo i Hyundais fabriksteam missar Svenska rallyt på grund av skada.

Han har kraschat på mountainbike och brutit några revben.

Det innebär att Hayden Paddon, Nya Zeeland, från märkets andrateam tar plats tillsammans med belgaren Thierry Neuville i huvuduppställningen och testföraren Kevin Abbring, Holland, ersätter Paddon i andrateamet. Hans debut sker därmed tidigare än beräknat. Fyra WRC-tävlingar var planerade för hans del längre fram under säsongen.

Sordo missar troligen bara Sverige.

– Vi tycker det är bäst för Dani att vila så han blir 100 procent återställd till nästa tävling i Mexiko i mars, säger teamchefen Michel Nandan.

Han har kraschat på mountainbike och brutit några revben.

Det innebär att Hayden Paddon, Nya Zeeland, från märkets andrateam tar plats tillsammans med belgaren Thierry Neuville i huvuduppställningen och testföraren Kevin Abbring, Holland, ersätter Paddon i andrateamet. Hans debut sker därmed tidigare än beräknat. Fyra WRC-tävlingar var planerade för hans del längre fram under säsongen.

Sordo missar troligen bara Sverige.

– Vi tycker det är bäst för Dani att vila så han blir 100 procent återställd till nästa tävling i Mexiko i mars, säger teamchefen Michel Nandan.