2015-01-28 18:35

2015-01-28 18:35

Far och son Solberg hos Skavlan

TV

(UPPDATERAD) Petter Solberg och sonen Oliver, 13, gästar Skavlan i SVT på fredagskvällen.

– Det är för att både jag och Oliver vann allt förra året, säger Petter, som är först att bli världsmästare i två olika bilsportsgrenar (rally 2003 och rallycross 2014). Oliver, tävlande för MK Ratten i Torsby, blev svensk-, norsk- och nordeuropeisk mästare i crosskart (125 kubik). Han ingår tillsammans med Maja Kärnqvist, Östmark, och Linus Östlund, Finnskoga, i det nya helvärmländska juniorlandslaget.

I Finnskogsvalsen åkte Oliver med Petter som kartläsare.

”Rally med pappa var en fantastisk erfarenhet. Jag gillar att vara codriver, men är fortfarande övertygad om att jag vill bli förare i rally eller rallycross”, skrev Oliver på Facebook.

– Det är för att både jag och Oliver vann allt förra året, säger Petter, som är först att bli världsmästare i två olika bilsportsgrenar (rally 2003 och rallycross 2014). Oliver, tävlande för MK Ratten i Torsby, blev svensk-, norsk- och nordeuropeisk mästare i crosskart (125 kubik). Han ingår tillsammans med Maja Kärnqvist, Östmark, och Linus Östlund, Finnskoga, i det nya helvärmländska juniorlandslaget.

I Finnskogsvalsen åkte Oliver med Petter som kartläsare.

”Rally med pappa var en fantastisk erfarenhet. Jag gillar att vara codriver, men är fortfarande övertygad om att jag vill bli förare i rally eller rallycross”, skrev Oliver på Facebook.