2018-06-14 09:39

2018-06-14 09:39

Berntsen fortsätter i Munkfors

ISHOCKEY: Klar för nästa säsong

Poängstarke backen Johan Berntsen, 25, är klar för fortsatt spel i IFK Munkfors.
– Jag trivs väldigt bra i klubben och ska fortsätta producera framåt, säger ”Berna”.

Högerfattade Johan Berntsen var Munkfors poängbästa back förra säsongen. 27 (3+24) poäng på 24 grundseriematcher följdes upp med 5 (0+5) poäng på nio playoff-/kvalmatcher. Nu är han klar för fortsatt spel i IFK-tröjan kommande säsong.

– Jag trivs väldigt bra i klubben. Många spelare är kvar från förra säsongen. Sedan har jag alltid haft ett gott öga till IFK. De är experter på att man ska känna sig välkommen även om man inte kommer från orten, säger Berntsen, med Sunne IK som moderklubb.

Om förra säsongen säger han följande:

– Det var skadeproblem i laget från första ispasset i augusti kändes det som. Att nå en kvalserieplats tycker jag ändå är godkänt. För min egen del så gick det okej. Skulle vilja ha stänkt dit några fler puckar om jag ska vara lite självkritisk.

”Berna” tror på en ny framgångsrik säsong.

– Vi kommer alltid att sikta på toppen och det tror jag vi har chans till även denna säsongen. För egen del ska jag fortsätta producera framåt, det är där min styrka ligger. Jag får mycket förtroende i powerplay och många offensiva situationer, så det gäller att jag tar chansen och fortsätter producera.

IFK-tränaren Olof Nilsson gläds åt kontraktsförlängningen.

– En spelskicklig, offensiv back. Kommer bli viktig i powerplay, säger Nilsson.

Johan Berntsen har producerat imponerande 93 (23+70) poäng på 104 division 2-matcher för moderklubben Sunne, Filipstad och Munkfors samt 64 (19+45) poäng på 37 division 3-matcher för Sunne.

Munkfors har nu presenterat tolv spelare inför säsongen 18/19 - nio kontraktsförlängningar och tre nyförvärv.

Högerfattade Johan Berntsen var Munkfors poängbästa back förra säsongen. 27 (3+24) poäng på 24 grundseriematcher följdes upp med 5 (0+5) poäng på nio playoff-/kvalmatcher. Nu är han klar för fortsatt spel i IFK-tröjan kommande säsong.

– Jag trivs väldigt bra i klubben. Många spelare är kvar från förra säsongen. Sedan har jag alltid haft ett gott öga till IFK. De är experter på att man ska känna sig välkommen även om man inte kommer från orten, säger Berntsen, med Sunne IK som moderklubb.

Om förra säsongen säger han följande:

– Det var skadeproblem i laget från första ispasset i augusti kändes det som. Att nå en kvalserieplats tycker jag ändå är godkänt. För min egen del så gick det okej. Skulle vilja ha stänkt dit några fler puckar om jag ska vara lite självkritisk.

”Berna” tror på en ny framgångsrik säsong.

– Vi kommer alltid att sikta på toppen och det tror jag vi har chans till även denna säsongen. För egen del ska jag fortsätta producera framåt, det är där min styrka ligger. Jag får mycket förtroende i powerplay och många offensiva situationer, så det gäller att jag tar chansen och fortsätter producera.

IFK-tränaren Olof Nilsson gläds åt kontraktsförlängningen.

– En spelskicklig, offensiv back. Kommer bli viktig i powerplay, säger Nilsson.

Johan Berntsen har producerat imponerande 93 (23+70) poäng på 104 division 2-matcher för moderklubben Sunne, Filipstad och Munkfors samt 64 (19+45) poäng på 37 division 3-matcher för Sunne.

Munkfors har nu presenterat tolv spelare inför säsongen 18/19 - nio kontraktsförlängningar och tre nyförvärv.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.