2018-06-08 15:31

2018-06-08 15:31

Dick Axelsson klar för ny klubb

ISHOCKEY

På fredagen blev det klart att förre FBK-forwarden Dick Axelsson spelar för SHL-konkurrenten Djurgården nästa säsong.

Förra säsongen när Axelsson spelade i Färjestad slutade han sexa i SHL:s poängliga med 21 mål och 24 assist och totalt 45 poäng på 48 matcher där det också blev spel i OS och Tre Kronor.

– Det känns jättekul att vi kunnat komma överens om ett avtal med Dick. I och med att vi inte längre räknar med Lukas Vejdemo i vår trupp så har vi haft ett tydligt behov av en toppforward och det får vi verkligen i Dick, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till difhockey.se.

Det har en tid varit klart att Axelsson inte fortsätter i FBK nästa säsong. Frågan har varit om det skulle bli Djurgården eller AIK han skulle skriva på för. Han har själv också hintat om att det skulle kunna bli aktuellt att avsluta karriären.

Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med Djurgården.

 

Förra säsongen när Axelsson spelade i Färjestad slutade han sexa i SHL:s poängliga med 21 mål och 24 assist och totalt 45 poäng på 48 matcher där det också blev spel i OS och Tre Kronor.

– Det känns jättekul att vi kunnat komma överens om ett avtal med Dick. I och med att vi inte längre räknar med Lukas Vejdemo i vår trupp så har vi haft ett tydligt behov av en toppforward och det får vi verkligen i Dick, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till difhockey.se.

Det har en tid varit klart att Axelsson inte fortsätter i FBK nästa säsong. Frågan har varit om det skulle bli Djurgården eller AIK han skulle skriva på för. Han har själv också hintat om att det skulle kunna bli aktuellt att avsluta karriären.

Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med Djurgården.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.