2018-01-12 13:58

2018-01-12 13:58

Värmländskan uttagen till sitt första OS

OS: De är uttagna i Damkronorna

Förbundskapten Leif Boork har tagit ut Damkronornas trupp till OS.

Olivia Carlsson från Forshaga, som i dag spelar i Modo, kommer att göra sitt första OS.

– Brevbäraren från Forshaga, vältränad, stark, skridskostark – också en tjej som kan spela alla vägar, i första hand kanske i vår fjärdekedja med en defensiv uppgift, men ofta med målchanser. Kan få ett genombrott i år vad gäller målproduktionen, sa Leif Boork vid presskonferensen där truppen presenterades.

Damkronorna spelar förberedande matcher den 4 februari mot Sydkorea och den 6 februari mot Ryssland.

Laget ingår i grupp B i OS, där även Schweiz, Japan och Sydkorea spelar.

Truppen:

Målvakter: Sara Grahn, Brynäs IF, Minatsu Murase, AIK, Sarah Berglind, Modo.

Backar: Emmy Alasalmi, AIK, Johanna Fällman, Luleå, Johanna Olofsson, Modo, Annie Svedin, Modo, Emilia Ramboldt (lagkapten), Linköping, Maja Nylén-Persson, Leksand, Elin Lundberg, Leksand.

Forwards: Sara Hjalmarsson, AIK, Sabina Küller, AIK, Lisa Johansson, AIK, Pernilla Winberg, Linköping, Anna Borgqvist, Brynäs, Maria Lindh, Djurgården, Fanny Rask, HV71, Erica Udén Johansson, Brynäs, Rebecca Stenberg, Luleå, Erika Grahm, Modo, Hanna Olsson, Djurgården, Emma Nordin, Luleå, Olivia Carlsson, Modo

Olivia Carlsson från Forshaga, som i dag spelar i Modo, kommer att göra sitt första OS.

– Brevbäraren från Forshaga, vältränad, stark, skridskostark – också en tjej som kan spela alla vägar, i första hand kanske i vår fjärdekedja med en defensiv uppgift, men ofta med målchanser. Kan få ett genombrott i år vad gäller målproduktionen, sa Leif Boork vid presskonferensen där truppen presenterades.

Damkronorna spelar förberedande matcher den 4 februari mot Sydkorea och den 6 februari mot Ryssland.

Laget ingår i grupp B i OS, där även Schweiz, Japan och Sydkorea spelar.

Truppen:

Målvakter: Sara Grahn, Brynäs IF, Minatsu Murase, AIK, Sarah Berglind, Modo.

Backar: Emmy Alasalmi, AIK, Johanna Fällman, Luleå, Johanna Olofsson, Modo, Annie Svedin, Modo, Emilia Ramboldt (lagkapten), Linköping, Maja Nylén-Persson, Leksand, Elin Lundberg, Leksand.

Forwards: Sara Hjalmarsson, AIK, Sabina Küller, AIK, Lisa Johansson, AIK, Pernilla Winberg, Linköping, Anna Borgqvist, Brynäs, Maria Lindh, Djurgården, Fanny Rask, HV71, Erica Udén Johansson, Brynäs, Rebecca Stenberg, Luleå, Erika Grahm, Modo, Hanna Olsson, Djurgården, Emma Nordin, Luleå, Olivia Carlsson, Modo

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.