2017-12-07 14:19

2017-12-07 14:19

Han petar tidigare FBK-målvakt?

ISHOCKEY

Skadebekymren på målvaktssidan i Rögle den här säsongen har nog inte undgått någon som följer SHL. Nu verkar lagets förstemålvakt vara på väg tillbaka.

Målvakten Ville Kolppanen ådrog sig en hjärnskakning under försäsongen och Emil Kruse, tidigare i BIK Karlskoga, fick stå de inledande SHL-matcherna. Rögle hamnade i en tung förlusttrend och Justin Pogge, tidigare i både BIK och FBK, värvades för att ta plats mellan stolparna. Nu ser det ut som att han kommer att få vakta båsdörren, då Kolppanen meddelar att han är redo för spel.

– Jag är redo att spela nu. Det är inte raketforskning att vara målvakt, utan jag måste bara stoppa pucken för att hjälpa laget att vinna. Jag har spelat i 21 år och är du borta i tre månader måste du vara mentalt stark för att vara redo när du är tillbaka, säger Kolppanen till HD.se.

Men det är skillnad på att vara redo och att vara i toppform.

– Jag behöver absolut träna mer och mer hela vägen men du frågade mig när jag är redo för match och det är jag nu, säger Kolppanen vidare till Helsingborgs Dagblad.

Målvakten Ville Kolppanen ådrog sig en hjärnskakning under försäsongen och Emil Kruse, tidigare i BIK Karlskoga, fick stå de inledande SHL-matcherna. Rögle hamnade i en tung förlusttrend och Justin Pogge, tidigare i både BIK och FBK, värvades för att ta plats mellan stolparna. Nu ser det ut som att han kommer att få vakta båsdörren, då Kolppanen meddelar att han är redo för spel.

– Jag är redo att spela nu. Det är inte raketforskning att vara målvakt, utan jag måste bara stoppa pucken för att hjälpa laget att vinna. Jag har spelat i 21 år och är du borta i tre månader måste du vara mentalt stark för att vara redo när du är tillbaka, säger Kolppanen till HD.se.

Men det är skillnad på att vara redo och att vara i toppform.

– Jag behöver absolut träna mer och mer hela vägen men du frågade mig när jag är redo för match och det är jag nu, säger Kolppanen vidare till Helsingborgs Dagblad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.