2017-10-01 20:06

2017-10-01 20:06

Forshaga föll mot starkt motstånd

ISHOCKEY: Skövde-Forshaga 4–1

Ett sjukdomsdrabbat Forshaga spelade på söndagseftermiddagen en svår bortamatch mot serieledande Skövde. Trots en tapper insats orkade man inte riktigt stå emot och det blev förlust med 1–4.

Med flertalet spelare borta på grund av sjukdom, gick Forshaga in i matchen med ett tufft utgångsläge. Bland annat var lagets båda målvakter borta, vilket öppnade upp för Andro Michel, som gjorde en kanoninsats mellan stolparna.

– Andro gör en väldigt bra insats i dag och jag är glad för hans skull, säger Forshagas tränare Per Lundell.

Utvisningar fällde avgörandet

Forshaga stod emot Skövdes tryck relativt bra, men låg ändå under med 0–1 efter den första perioden. I den andra fick man några utvisningar för mycket emot sig och fick jobba i numerärt underläge under stora delar av perioden. Detta utnyttjade Skövde som kunde göra två mål i powerplay och resultatet efter två perioder var 0–3.

– Vi tar för mycket utvisningar helt enkelt. Totalt drar vi på oss 18 utvisningsminuter vilket är alldeles för mycket. Där måste vi bli bättre i fortsättningen.

I den sista perioden rycker dock Forshaga upp sig och gör en stark insats. Med drygt 2 minuter kvar av matchen får man också utdelning för sitt slit och Benjamin Trust gör målet som fastställer slutresultatet till 1–4.

– Vi orkade helt enkelt inte hela vägen i dag. Sista perioden spelade vi dock bättre, så den tar vi med oss. Nu ska vi se till att ha en bra träningsvecka och ladda om till nästa match som är mot Kumla nästa helg.

Mål, Forshaga: Benjamin Trust.

Med flertalet spelare borta på grund av sjukdom, gick Forshaga in i matchen med ett tufft utgångsläge. Bland annat var lagets båda målvakter borta, vilket öppnade upp för Andro Michel, som gjorde en kanoninsats mellan stolparna.

– Andro gör en väldigt bra insats i dag och jag är glad för hans skull, säger Forshagas tränare Per Lundell.

Utvisningar fällde avgörandet

Forshaga stod emot Skövdes tryck relativt bra, men låg ändå under med 0–1 efter den första perioden. I den andra fick man några utvisningar för mycket emot sig och fick jobba i numerärt underläge under stora delar av perioden. Detta utnyttjade Skövde som kunde göra två mål i powerplay och resultatet efter två perioder var 0–3.

– Vi tar för mycket utvisningar helt enkelt. Totalt drar vi på oss 18 utvisningsminuter vilket är alldeles för mycket. Där måste vi bli bättre i fortsättningen.

I den sista perioden rycker dock Forshaga upp sig och gör en stark insats. Med drygt 2 minuter kvar av matchen får man också utdelning för sitt slit och Benjamin Trust gör målet som fastställer slutresultatet till 1–4.

– Vi orkade helt enkelt inte hela vägen i dag. Sista perioden spelade vi dock bättre, så den tar vi med oss. Nu ska vi se till att ha en bra träningsvecka och ladda om till nästa match som är mot Kumla nästa helg.

Mål, Forshaga: Benjamin Trust.

  • Oliver Marshall