2017-09-12 13:30

2017-09-12 13:30

Hjärnskakningar tvingar "Jonte" att sluta

ISHOCKEY

IFK Munkfors Jonathan ”Jonte” Johansson tvingas avsluta sin ishockeykarriär.

Han har spelat i Munkfors de senaste fem säsongerna och hade skrivit på för en fortsättning. Men nu tvingas han alltså att lägga skridskorna på hyllan. Anledningen? Tre hjärnskakningar de senaste två säsongerna. Den senaste, som han råkade ut för i förra säsongens play off, blev för tuff att återhämta sig ifrån.

– Jag skulle väl egentligen ha slutat förra säsongen, men ville ge det en chans på is även i år. Men huvudet orkar inte med. Ett väldigt tufft beslut, men ändå det rätta. Livet går före hockeyn trots allt, säger han i ett pressmeddelande.

Han har spelat i Munkfors de senaste fem säsongerna och hade skrivit på för en fortsättning. Men nu tvingas han alltså att lägga skridskorna på hyllan. Anledningen? Tre hjärnskakningar de senaste två säsongerna. Den senaste, som han råkade ut för i förra säsongens play off, blev för tuff att återhämta sig ifrån.

– Jag skulle väl egentligen ha slutat förra säsongen, men ville ge det en chans på is även i år. Men huvudet orkar inte med. Ett väldigt tufft beslut, men ändå det rätta. Livet går före hockeyn trots allt, säger han i ett pressmeddelande.