2017-07-05 22:47

2017-07-05 22:47

Nashville vill ha Ejdsell redan nu

ISHOCKEY: Klubben tror att det är bäst för hans utveckling

Nashville Predators vill att Victor Ejdsell flyttar dit till kommande säsong.
22-åringen från Hagfors står dock fast vid sitt beslut.
– Jag stannar i Sverige. Jag vill känna mig helt redo innan jag tar steget, för när jag åker dit åker jag dit för att vara kvar, säger Ejdsell.

Lite drygt två månader har passerat sedan Victor Ejdsell kritade på ett tvåårigt kontrakt med Nashville. I förhandlingarna var han tydlig med att han vill tillbringa det första året i Sverige och sitt nya lag HV71.

Under NHL-lagets nyligen avslutade utvecklingsläger, där nydraftade spelare, farmarlagets talanger och prospects deltar, försökte klubbens general manager David Poile och AHL-laget Milwaukees Admirals coacher att ändra hagforsingens inställning.

Liten rink

– De sa att de helst ville att jag skull åka över och spela för dem direkt. Men det är ju inte så konstigt. De tror på deras program, där spelarna går genom AHL för att sedan hamna i Nashville. De har bevisat ett par gånger tidigare att det fungerar, säger Ejdsell.

Ett av argumenten var att han skulle gynnas av att acklimatiseras med det amerikanska spelsättet.

– De tror att jag kommer behöva mycket matchning på liten rink, vilket jag skulle få i Milwaukee, innan jag förhoppningsvis är redo för Nashville en vacker dag, säger han och fortsätter.

– Ett år i Sverige är ett år på stor rink. så det är som att ett år försvinner, om man säger så.

Men locktonerna från ledningen bet inte på den reslige värmlänningen.

– Jag har hela tiden haft inställningen att jag behöver ett år till i Sverige. Mest för att vara redo mentalt än rent hockeymässigt. Jag har bott i Värmland i hela mitt liv och tagit små steg genom hela karriären: Viking, Sunne, Karlstad och Karlskoga. Jag har ju inte varit någon annanstans. Det kommer vara en bra utmaning för mig att komma till Jönköping och vara där ett år. Jag tror att det är rätt steg för mig.

Blev frestad

Det veckolånga lägret i Nashville satte dock griller i huvudet.

– Det var jäkligt stort att vara där och känna att det skulle kunna vara så nära att nå dit. Man fick smak för det och ett jäkla sug att vara kvar, men jag gör det som känns rätt för mig och jag vill vara redo mentalt.

Victor Ejdsell behövde inte ta något beslut på plats.

– Det var inte så att jag gick därifrån med känslan att ”Gud, väljer jag inte det här så skiter de i mig”. De ville bara påminna mig om vad de tror är bäst och att det inte är några hard feelings om jag väljer att spela i Sverige. De värnar om personerna i sig och det känns riktigt bra.

Har du meddelat Nashville ditt beslut?

– Jag har pratat med Lucas Bergman, klubbens svenske scout. Han sa att han förstår men att han ringer om ett par veckor igen för att se om jag ändrat mig.

Ejdsell har dock bestämt sig och ansluter till AHL-laget efter debutsäsongen i SHL och HV71.

– Med största sannolikhet blir det väl så. Det är inget vi har tagit upp men deras säsong är mycket längre än hemma i Sverige.

Under utvecklingslägret var han den ende från Sverige. NHL-laget, som gick till Stanley cup-final detta spelår, kryllar dock av svenska spelare.

– Det har blivit ett riktigt svensklag. De har tagit över stämpeln från Detroit lite grann och det är lite häftigt faktiskt.

Finalen vanns av Pittsburgh Penguins med 4–2 i matcher. Nashville har aldrig varit så nära bucklan som då.

– Man kunde känna att det var en viss stolthet över det nu när jag var där. Att de känner att de är på rätt väg. Det är ju en ung organisation om man jämför med andra.

Nashville Predators grundades 1998.

Lite drygt två månader har passerat sedan Victor Ejdsell kritade på ett tvåårigt kontrakt med Nashville. I förhandlingarna var han tydlig med att han vill tillbringa det första året i Sverige och sitt nya lag HV71.

Under NHL-lagets nyligen avslutade utvecklingsläger, där nydraftade spelare, farmarlagets talanger och prospects deltar, försökte klubbens general manager David Poile och AHL-laget Milwaukees Admirals coacher att ändra hagforsingens inställning.

Liten rink

– De sa att de helst ville att jag skull åka över och spela för dem direkt. Men det är ju inte så konstigt. De tror på deras program, där spelarna går genom AHL för att sedan hamna i Nashville. De har bevisat ett par gånger tidigare att det fungerar, säger Ejdsell.

Ett av argumenten var att han skulle gynnas av att acklimatiseras med det amerikanska spelsättet.

– De tror att jag kommer behöva mycket matchning på liten rink, vilket jag skulle få i Milwaukee, innan jag förhoppningsvis är redo för Nashville en vacker dag, säger han och fortsätter.

– Ett år i Sverige är ett år på stor rink. så det är som att ett år försvinner, om man säger så.

Men locktonerna från ledningen bet inte på den reslige värmlänningen.

– Jag har hela tiden haft inställningen att jag behöver ett år till i Sverige. Mest för att vara redo mentalt än rent hockeymässigt. Jag har bott i Värmland i hela mitt liv och tagit små steg genom hela karriären: Viking, Sunne, Karlstad och Karlskoga. Jag har ju inte varit någon annanstans. Det kommer vara en bra utmaning för mig att komma till Jönköping och vara där ett år. Jag tror att det är rätt steg för mig.

Blev frestad

Det veckolånga lägret i Nashville satte dock griller i huvudet.

– Det var jäkligt stort att vara där och känna att det skulle kunna vara så nära att nå dit. Man fick smak för det och ett jäkla sug att vara kvar, men jag gör det som känns rätt för mig och jag vill vara redo mentalt.

Victor Ejdsell behövde inte ta något beslut på plats.

– Det var inte så att jag gick därifrån med känslan att ”Gud, väljer jag inte det här så skiter de i mig”. De ville bara påminna mig om vad de tror är bäst och att det inte är några hard feelings om jag väljer att spela i Sverige. De värnar om personerna i sig och det känns riktigt bra.

Har du meddelat Nashville ditt beslut?

– Jag har pratat med Lucas Bergman, klubbens svenske scout. Han sa att han förstår men att han ringer om ett par veckor igen för att se om jag ändrat mig.

Ejdsell har dock bestämt sig och ansluter till AHL-laget efter debutsäsongen i SHL och HV71.

– Med största sannolikhet blir det väl så. Det är inget vi har tagit upp men deras säsong är mycket längre än hemma i Sverige.

Under utvecklingslägret var han den ende från Sverige. NHL-laget, som gick till Stanley cup-final detta spelår, kryllar dock av svenska spelare.

– Det har blivit ett riktigt svensklag. De har tagit över stämpeln från Detroit lite grann och det är lite häftigt faktiskt.

Finalen vanns av Pittsburgh Penguins med 4–2 i matcher. Nashville har aldrig varit så nära bucklan som då.

– Man kunde känna att det var en viss stolthet över det nu när jag var där. Att de känner att de är på rätt väg. Det är ju en ung organisation om man jämför med andra.

Nashville Predators grundades 1998.