2016-10-12 09:28

2016-10-12 11:23

Joel till AHL och farmarlaget

ISHOCKEY: FBK kan glömma jättetalangen – just nu

(UPPDATERAD) Det blir ingen NHL-debut för FBK-talangen Joel Eriksson Ek. Inte i premiären i alla fall. Joel gallrades bort i sista stund av Minnesota och skickas till farmarlaget Iowa Wild i AHL.
Men det rör sig om en taktisk fint.

I Joels fall handlar det om att arbetstillståndet ännu inte är klart. Han missar Minnesotas premiär borta mot St Louis natten till fredag, men kallas sedan tillbaka från farmarlaget Iowa, skriver Minneapolistidningen StarTribune.

Det innebär att FBK kan glömma en återkomst, åtminstone i det här läget.

– Han är så pass nära NHL. För två dagar sedan sa Minnesota att Joel skulle vara med i premiärlaget. Jag kan aldrig tänka mig att de skickar hem honom till Sverige, säger FBK:s general manager Håkan Loob.

 

 

 

I Joels fall handlar det om att arbetstillståndet ännu inte är klart. Han missar Minnesotas premiär borta mot St Louis natten till fredag, men kallas sedan tillbaka från farmarlaget Iowa, skriver Minneapolistidningen StarTribune.

Det innebär att FBK kan glömma en återkomst, åtminstone i det här läget.

– Han är så pass nära NHL. För två dagar sedan sa Minnesota att Joel skulle vara med i premiärlaget. Jag kan aldrig tänka mig att de skickar hem honom till Sverige, säger FBK:s general manager Håkan Loob.