2016-10-02 22:39

2016-10-02 22:43

Första trepoängaren för Forshaga

ISHOCKEY: Forshaga–Köping 5–1

Första trepoängaren för säsongen bärgades hem i storvinsten mot Köping. Trots 22–39 i skott var det hemmalaget som gjorde målen.
– Vi spelade smart över 60 minuter och även om vi hade färre lägen så var våra farligare, säger Forshagas tränare, Per Lundell.

Det började dock mörkt för hemmalaget i mötet i Ängevi Ishall. Efter chanser åt båda hållen de första minuterna så gjorde gästande Köping 1–0 när det gått knappt tio minuter. Det var ett handledsskott som målvakten Jonas Westerlund släppte retur på. Returen studsade ut till en omarkerad Oscar Haaraoja som slog in ledningsmålet.

Då var bortalagets målkvot fylld. Westerlund i hemmaburen hade med sina 97,44% i räddningsstatistik inte tänkt släppa in något mer.

Repliken gav energi

Med tre minuter kvar av första perioden jagade Forshaga kvittering och Stefan Kask bröt ett uppspel. Rask förde sedan upp pucken till blålinjen där han släppte den bakom ryggen till en fri Gabriel Johansson som hängde in utjämningen. 1–1 var resultatet efter första perioden. Andra perioden tillhörde hemmalaget och det var Andreas Norrman som gjorde 2–1-målet, framspelad av Stefan Kask. Efter ledningsmålet blev det tungt för Köping att hänga med Forshaga. Med fem minuter kvar av andra perioden tog Anton Rhöse pucken på tekning och skickade upp den i krysset. Men 3–1 skulle inte vara allt i den andra perioden. Två minuter senare slog nämligen Hampus Sirugo till och ställningen var 4–1 inför tredje.

”Jag var lite ringrostig men väldigt spelsugen”

I den tredje perioden kändes matchen klar. Även om gästerna hade ett dussintal skott på mål så var lägena aldrig jättefarliga och med en storspelande Jonas Westerlund lyckades Köping aldrig komma nära Forshaga. I stället fick Stefan Kask spela fram till Jonas Johannesson som fastställde slutresultatet 5–1. Kask gjorde sin första match i Forshaga för säsongen och han var med sina tre assister en avgörande faktor i hemmasegern.

– Det kändes lite ringrostigt första perioden men jag var så enormt spelsugen. Jag åkte på alla puckar och det kändes som att det gav utdelning, säger Rask.

Mål, Forshaga: Gabriel Johansson, Andreas Norrman, Anton Rhöse, Hampus Sirugo, Jonas Johannesson.

Det började dock mörkt för hemmalaget i mötet i Ängevi Ishall. Efter chanser åt båda hållen de första minuterna så gjorde gästande Köping 1–0 när det gått knappt tio minuter. Det var ett handledsskott som målvakten Jonas Westerlund släppte retur på. Returen studsade ut till en omarkerad Oscar Haaraoja som slog in ledningsmålet.

Då var bortalagets målkvot fylld. Westerlund i hemmaburen hade med sina 97,44% i räddningsstatistik inte tänkt släppa in något mer.

Repliken gav energi

Med tre minuter kvar av första perioden jagade Forshaga kvittering och Stefan Kask bröt ett uppspel. Rask förde sedan upp pucken till blålinjen där han släppte den bakom ryggen till en fri Gabriel Johansson som hängde in utjämningen. 1–1 var resultatet efter första perioden. Andra perioden tillhörde hemmalaget och det var Andreas Norrman som gjorde 2–1-målet, framspelad av Stefan Kask. Efter ledningsmålet blev det tungt för Köping att hänga med Forshaga. Med fem minuter kvar av andra perioden tog Anton Rhöse pucken på tekning och skickade upp den i krysset. Men 3–1 skulle inte vara allt i den andra perioden. Två minuter senare slog nämligen Hampus Sirugo till och ställningen var 4–1 inför tredje.

”Jag var lite ringrostig men väldigt spelsugen”

I den tredje perioden kändes matchen klar. Även om gästerna hade ett dussintal skott på mål så var lägena aldrig jättefarliga och med en storspelande Jonas Westerlund lyckades Köping aldrig komma nära Forshaga. I stället fick Stefan Kask spela fram till Jonas Johannesson som fastställde slutresultatet 5–1. Kask gjorde sin första match i Forshaga för säsongen och han var med sina tre assister en avgörande faktor i hemmasegern.

– Det kändes lite ringrostigt första perioden men jag var så enormt spelsugen. Jag åkte på alla puckar och det kändes som att det gav utdelning, säger Rask.

Mål, Forshaga: Gabriel Johansson, Andreas Norrman, Anton Rhöse, Hampus Sirugo, Jonas Johannesson.

  • Julius Thornquist