2016-04-11 12:50

2016-04-11 18:48

Inget nytt kontrakt för Åslund med Köln

ISHOCKEY: Åslund blir inte kvar i Köln

(UPPDATERAD) Per Åslund lämnar Köln. Blir det hemflytt nu?
– Vi gjorde allt för att ha ”Åsa” kvar innan flytten, så givetvis är vi intresserade, säger Färjestads sportchef Leif Carlsson.

I fredags tog säsongen slut – under måndagen kom beskedet att Per Åslunds tid i den tyska miljonstaden är förbi.

– Köln blir det inte, men om jag skrivit kontrakt någon annanstans kan jag inte säga än. Att spela här var en stor upplevelse, det var första gången jag flyttade hemifrån. Vi är glada att vi tog steget, säger 29-åringen till haimspiel.de.

Värmlänningen lämnade Färjestad för Köln inför den gångna säsongen. Totalt noterades Åslund för 20 poäng (7+13) på 59 matcher under det ettåriga äventyret.

– Jag var i kontakt med hans agent i fredags, men då var inget klart än. ”Åsa” har gjort mycket för Färjestad och har varit poängmässigt stabil under en lång tid. Aviserar han att han vill hem så är vi givetvis intresserade, säger Leif Carlsson.

I fredags tog säsongen slut – under måndagen kom beskedet att Per Åslunds tid i den tyska miljonstaden är förbi.

– Köln blir det inte, men om jag skrivit kontrakt någon annanstans kan jag inte säga än. Att spela här var en stor upplevelse, det var första gången jag flyttade hemifrån. Vi är glada att vi tog steget, säger 29-åringen till haimspiel.de.

Värmlänningen lämnade Färjestad för Köln inför den gångna säsongen. Totalt noterades Åslund för 20 poäng (7+13) på 59 matcher under det ettåriga äventyret.

– Jag var i kontakt med hans agent i fredags, men då var inget klart än. ”Åsa” har gjort mycket för Färjestad och har varit poängmässigt stabil under en lång tid. Aviserar han att han vill hem så är vi givetvis intresserade, säger Leif Carlsson.