2016-03-19 06:00

2016-03-19 06:00

Gamla hjältar möts på Torneälvens is

ISHOCKEY: Mittlinjen gränsen mellan Sverige och Finland

På lördagen blir Bengt-Åke Gustafsson och Mathias Johansson landslagsspelare igen.
Tre Kronors veteraner möter Finlands någorlunda jämnåriga på riksgränsen på Torneälvens is.

Det blir många gamla välkända spelare i matchen vars mittlinje är uppmålad precis på gränsen mellan de båda länderna.

I ”Gammelkronorna”, som coachas av Curt Lundmark, spelar bland andra Göte Wälitalo, Tomas Jonsson, Magnus Svensson, Mikael Andersson, Charles Berglund, L-G Pettersson, Mats Näslund, Jörgen Pettersson och förre Färjestadsmålvakten Magnus Eriksson. Gamle FBK-materialaren Torbjörn Sköldstrand finns med i ledarstaben.

Finländska veteranlejon är exempelvis Jarmo Myllys, Ari Sulander, Reijo Ruotsalainen, före detta Färjestaduon Erik Kakko och Marko Jantunen, Janne Niinimaa, Kari Eloranta, Esa Tikkanen, Jere Lehtinen samt Raimo Helminen.

Det blir många gamla välkända spelare i matchen vars mittlinje är uppmålad precis på gränsen mellan de båda länderna.

I ”Gammelkronorna”, som coachas av Curt Lundmark, spelar bland andra Göte Wälitalo, Tomas Jonsson, Magnus Svensson, Mikael Andersson, Charles Berglund, L-G Pettersson, Mats Näslund, Jörgen Pettersson och förre Färjestadsmålvakten Magnus Eriksson. Gamle FBK-materialaren Torbjörn Sköldstrand finns med i ledarstaben.

Finländska veteranlejon är exempelvis Jarmo Myllys, Ari Sulander, Reijo Ruotsalainen, före detta Färjestaduon Erik Kakko och Marko Jantunen, Janne Niinimaa, Kari Eloranta, Esa Tikkanen, Jere Lehtinen samt Raimo Helminen.