2016-03-05 06:00

2016-03-05 06:00

Färjestad utan Åström mot Göteborg

ISHOCKEY: Åström korsbandsskadad

Fem poäng på de tre inledande matcherna i kvalserien renderar i att Färjestads damer har häng på frontduon Sundsvall och SDE.
I lördagens match mot Göteborg får dock de tredjeplacerade värmländskorna klara sig utan habila Karin Åström.

Det var i den andra perioden i 2–0-viktorian mot Haninge som olyckan skedde. Karin Åström föll till isen efter en närkamp och fick färdas till sjukhus med ambulans. Väl där fastställdes det att det rör sig om en korsbandsskada – vilket omöjliggör fortsatt spel denna säsong för den Svegfostrade forwarden.

– Vi vet ännu inte hur allvarlig skadan är, men vill det sig illa kan det röra sig om ett års rehabilitering. Sen ifall vi har tur kanske korsbandet bara är uttjänt och då blir det en mycket kortare läketid, säger FBK-tränaren Fredrik Vilhelmsson.

Den indisponible 19-åringen har noterats för 13 poäng på 21 matcher i debutsäsongen i FBK-tröjan.

– Det är ett tungt avbräck. Hon är en spelare som gör andra bättre och är väldigt duktig på att täcka av ytor och liknande, berömmer Vilhelmsson, som nu blickar fram emot bortamötet med Göteborg på lördag.

– Det är ett lag vi ska ha bakom oss i tabellen. Vi vet egentligen inget om motståndet utan vi kommer att fokusera på vårt spel och gå ut stenhårt, som vanligt.

”Heroiska insatser”

Vilhelmsson väljer att lyfta fram en kvartett som extra viktig ifall en framskjuten placering i kvalserien ska bli en realitet för Karlstadslaget.

– Linn Fernström och Fia Larsson har svarat för herosiska insatser hittills i det defensiva arbetet. Sen går det inte att komma ifrån Julia Pettersson i offensiven som är så otroligt komplett, samt Julia Martinsson som bidrar med sin fart.

Det var i den andra perioden i 2–0-viktorian mot Haninge som olyckan skedde. Karin Åström föll till isen efter en närkamp och fick färdas till sjukhus med ambulans. Väl där fastställdes det att det rör sig om en korsbandsskada – vilket omöjliggör fortsatt spel denna säsong för den Svegfostrade forwarden.

– Vi vet ännu inte hur allvarlig skadan är, men vill det sig illa kan det röra sig om ett års rehabilitering. Sen ifall vi har tur kanske korsbandet bara är uttjänt och då blir det en mycket kortare läketid, säger FBK-tränaren Fredrik Vilhelmsson.

Den indisponible 19-åringen har noterats för 13 poäng på 21 matcher i debutsäsongen i FBK-tröjan.

– Det är ett tungt avbräck. Hon är en spelare som gör andra bättre och är väldigt duktig på att täcka av ytor och liknande, berömmer Vilhelmsson, som nu blickar fram emot bortamötet med Göteborg på lördag.

– Det är ett lag vi ska ha bakom oss i tabellen. Vi vet egentligen inget om motståndet utan vi kommer att fokusera på vårt spel och gå ut stenhårt, som vanligt.

”Heroiska insatser”

Vilhelmsson väljer att lyfta fram en kvartett som extra viktig ifall en framskjuten placering i kvalserien ska bli en realitet för Karlstadslaget.

– Linn Fernström och Fia Larsson har svarat för herosiska insatser hittills i det defensiva arbetet. Sen går det inte att komma ifrån Julia Pettersson i offensiven som är så otroligt komplett, samt Julia Martinsson som bidrar med sin fart.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.