2016-02-21 20:25

2016-02-23 10:48

Viking överraskade i kvalet

ISHOCKEY: Tre värmländska lag vidare

Värmlandsklubbarna har hittills skördat stora framgångar i kvalet till Hockeyettan – för tre lag lever fortfarande drömmen om division 1-spel kommande säsong. Den första omgångens praktskräll stod Viking för när de besegrade förstaseedade Hedemora med 2–0 i matcher.

Viking slutade på en sjätteplats i den värmländska hockeytvåan och drog därmed nitlotten att få möta Hedemora. Dalalaget demolerade motståndet i division 2 västra B och vann serien i ensam majestät med 14 poängs marginal.

Trots den på förhand sett omöjliga uppgiften gjorde Hagforslaget processen kort med Hedemora och slog ut dem efter två raka segrar.

– För oss var det faktiskt ingen skräll. Jag förstår att det ser ut så utifrån men vi visste att vi hade en kapacitet att slå ett lag som Hedemora, säger Vikings tränare Roland Sätterman.

– Den första vinsten där vi slog Hedemora efter straffar (4–5) på bortaplan var väl den matchen som det hängde på, tillägger han.

Grums klarade pressen

Seriesegraren Grums axlade manteln som favorit och avancerade även de till den andra omgången efter att på ett komfortabelt sätt besegrat Falu två gånger om. I det helvärmländska mötet mellan Kil och Munkfors gick de sistnämnda vidare.

Hammarös säsong slutade däremot i moll efter att Valbo blev en övermäktig uppgift. Även nykomlingarna Filipstad kan nu summera säsongen efter att man förlorat mot Oppala med 1–2 i den tredje avgörande matchen. Notabelt kring Filipstads två hemmamatcher i kvalet är att de sågs av 507 respektive 590 åskådare – de två högsta noteringarna i de åtta matchserierna.

Återigen underdog

I omgång två får Viking nu åter iklä sig rollen som underdog då de ställs emot andraseedade Valbo.

Grums däremot lär vara lågoddsaren då de ställs emot Oppala som är det lag efter Viking som är sämst rankat.

Munkfors ställs emot Malung i den andra omgången.

Det fjärde mötet spelas mellan Avesta och Skedvi/Säter.

Viking slutade på en sjätteplats i den värmländska hockeytvåan och drog därmed nitlotten att få möta Hedemora. Dalalaget demolerade motståndet i division 2 västra B och vann serien i ensam majestät med 14 poängs marginal.

Trots den på förhand sett omöjliga uppgiften gjorde Hagforslaget processen kort med Hedemora och slog ut dem efter två raka segrar.

– För oss var det faktiskt ingen skräll. Jag förstår att det ser ut så utifrån men vi visste att vi hade en kapacitet att slå ett lag som Hedemora, säger Vikings tränare Roland Sätterman.

– Den första vinsten där vi slog Hedemora efter straffar (4–5) på bortaplan var väl den matchen som det hängde på, tillägger han.

Grums klarade pressen

Seriesegraren Grums axlade manteln som favorit och avancerade även de till den andra omgången efter att på ett komfortabelt sätt besegrat Falu två gånger om. I det helvärmländska mötet mellan Kil och Munkfors gick de sistnämnda vidare.

Hammarös säsong slutade däremot i moll efter att Valbo blev en övermäktig uppgift. Även nykomlingarna Filipstad kan nu summera säsongen efter att man förlorat mot Oppala med 1–2 i den tredje avgörande matchen. Notabelt kring Filipstads två hemmamatcher i kvalet är att de sågs av 507 respektive 590 åskådare – de två högsta noteringarna i de åtta matchserierna.

Återigen underdog

I omgång två får Viking nu åter iklä sig rollen som underdog då de ställs emot andraseedade Valbo.

Grums däremot lär vara lågoddsaren då de ställs emot Oppala som är det lag efter Viking som är sämst rankat.

Munkfors ställs emot Malung i den andra omgången.

Det fjärde mötet spelas mellan Avesta och Skedvi/Säter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.