2016-02-19 22:45

2016-02-19 22:45

Pettersson: "Vi fixar vårt mål"

DIVISION 1 VÄSTRA DAM: Färjestad–Örebro, 9–0

Färjestads damer avslutade division 1-spelet med en hemmakross och blickar nu framåt. Redan nästa helg drar kvalserien i gång, och de grönklädda ställs direkt inför hårdast tänkbara motstånd.
Sundsvall, som kommer uppifrån Riksserien, står för motståndet.
– Vi har en bra chans. Visst är det jäkligt bra lag med i kvalet, men jag tror att vi kommer stå oss väldigt bra, säger Färjestads lagkapten Julia Pettersson.

Färjestadsdamerna avslutade division ett med en förkrossande sege mot Örebro, och nu närmar sig kvalet med blixtsnabba steg. Till helgen spelar värmländskorna borta mot Sundsvall och Björklöven.

De förstnämnda kommer bli en kvalets stora utmaning för de grönklädda, men efter en bra grundserie ser FBK:s lagkapten positivt på uppgiften.

– Om vi ska ta en Riksserieplats måste vi bli bättre på allt, speciellt i det fysiska spelet. Jag tror dock att vi fixar vårt mål och tar en bättre placering än förra året, berättar en glad Pettersson.

Hur skulle du beskriva denna säsong hittills?

– För mig har denna säsong betytt väldigt mycket. Det känns som jag har tagit några viktiga steg upp. Och som lag har vi blivit allmänt mycket bättre. Vi har en bättre spelförståelse och krigar in i det sista. Det vore jäkligt kul att få vara med och ta Färjestad upp till Riksserien.

Krossade Örebro

I den sista matchen mot Örebro visade Karlstadslaget varför just de slutade som seriesegrare. Trots att hemmalaget hade svårt att komma upp i deras fulla kapacitet och inledde knackigt tog de en tidig 1–0-ledning.

I andra perioden kom dock laget ut med bättre skärpa i spelet, åkte mer skridskor, och blev mer produktiva.

Julia Pettersson slog in sitt 15 mål för säsongen när hon svarade för matchens andra balja, drabbningen slutade tillslut 9–0.

Någon annan som gjorde en stabil match var FBK:s nyförvärv Lotta Blylod som höll nollan under matchen. Blylod kom in på lån från Västerås inför kvalet efter att målvakten Sophia Jiglind utgått med ryggproblem.

Mål: Lisa Östman 2, Malin Wong 2, Fia Larsson, Karin Åström, Julia Martinsson, Julia Pettersson, Linda Rohman.

Färjestadsdamerna avslutade division ett med en förkrossande sege mot Örebro, och nu närmar sig kvalet med blixtsnabba steg. Till helgen spelar värmländskorna borta mot Sundsvall och Björklöven.

De förstnämnda kommer bli en kvalets stora utmaning för de grönklädda, men efter en bra grundserie ser FBK:s lagkapten positivt på uppgiften.

– Om vi ska ta en Riksserieplats måste vi bli bättre på allt, speciellt i det fysiska spelet. Jag tror dock att vi fixar vårt mål och tar en bättre placering än förra året, berättar en glad Pettersson.

Hur skulle du beskriva denna säsong hittills?

– För mig har denna säsong betytt väldigt mycket. Det känns som jag har tagit några viktiga steg upp. Och som lag har vi blivit allmänt mycket bättre. Vi har en bättre spelförståelse och krigar in i det sista. Det vore jäkligt kul att få vara med och ta Färjestad upp till Riksserien.

Krossade Örebro

I den sista matchen mot Örebro visade Karlstadslaget varför just de slutade som seriesegrare. Trots att hemmalaget hade svårt att komma upp i deras fulla kapacitet och inledde knackigt tog de en tidig 1–0-ledning.

I andra perioden kom dock laget ut med bättre skärpa i spelet, åkte mer skridskor, och blev mer produktiva.

Julia Pettersson slog in sitt 15 mål för säsongen när hon svarade för matchens andra balja, drabbningen slutade tillslut 9–0.

Någon annan som gjorde en stabil match var FBK:s nyförvärv Lotta Blylod som höll nollan under matchen. Blylod kom in på lån från Västerås inför kvalet efter att målvakten Sophia Jiglind utgått med ryggproblem.

Mål: Lisa Östman 2, Malin Wong 2, Fia Larsson, Karin Åström, Julia Martinsson, Julia Pettersson, Linda Rohman.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.