2016-02-19 22:12

2016-02-19 22:18

Arvikas tur att jubla

ISHOCKEY: Det blir en avgörande match på söndag

Åmåls SK fick problem mot Arvika HC i den andra hockeykvalmatchen. Redan efter första perioden ledde Arvika med 3–1.
När ÅSK väl vaknade i tredje var det för sent och det blev inga fler mål.
1–1 i matcher betyder ett avgörande möte på söndag.

När Åmåls SK på fredagskvällen tog emot Arvika HC inför 245 åskådare i Åmåls ishall i hockeykvalet var förutsättningarna tydliga. Vid seger för hemmalaget skulle ÅSK vara klart för fortsatt spel i division 2. Seger för gästerna skulle betyda 1–1 i matcher och ett avgörande möte i Arvika på söndag.

Det var Arvika som började bäst. Efter sju minuter gjorde Robin Kandergård 1–0 till Arvika efter ett skott utifrån blålinjen mot en skymd Ian Perrier i ÅSK-målet. En och en halv minut senare blev det även 2–0 till Arvika. Marcus Ekblom gjorde målet efter att Åmål tappat pucken i mittzon och Arvika kom i ett tre mot en-läge.

Mycket Arvika

Det handlade mycket om Arvika i början av matchen. Daniel Karlsson i ÅSK kunde ändå reducera till 1–2 efter 9.39 efter att ha fångat upp en puck i Arvikazonen. Men sen drygade Arvika ut till 3–1 genom Roope Sipilänen i ett fint spel i numerärt överläge.

Andra perioden var sedan en bokstavlig mellanperiod för Åmål. Arvika vann skottstatistiken med 14–5 och det var ren tur för hemmalaget att inte Arvika utökade sin ledning ytterligare. Gästerna hade bra kontroll på matchen, medan ÅSK:s spelare stressade och slarvade. Åmåls bästa chans var ett öppet två-mot-en-läge, men ÅSK missade den avgörande passningen.

Helt annat Åmål

I tredje perioden ryckte till slut hemmalaget upp sig. Det var ett helt annat Åmål på isen. Det var som att all nervositet runnit av spelarna, men det var så dags. ÅSK tryckte på och det var Arvikas tur att bli utspelat. Bortalaget slog ifrån sig och det blev icing på icing. Åmål hade flera jättechanser, medan Arvika bara noterades för två skott.

Men det blev inga fler mål, matchen slutade 3–1 med 29–25 i skott till Arvika. Lagen får hem och ladda för ny match söndag.

– Vi gör ett tappert försök i tredje perioden, men det hjälper ju inte när vi spelar dåligt i de första två, säger ÅSK:s assisterande tränare Mattias Eriksson.

Han tror inte Åmåls spelare var mer nervösa än Arvikas, men har svårt att sätta fingret på vad som var skillnaden mot förra mötet:

– Vi var betydligt vassare i första matchen.

När Åmåls SK på fredagskvällen tog emot Arvika HC inför 245 åskådare i Åmåls ishall i hockeykvalet var förutsättningarna tydliga. Vid seger för hemmalaget skulle ÅSK vara klart för fortsatt spel i division 2. Seger för gästerna skulle betyda 1–1 i matcher och ett avgörande möte i Arvika på söndag.

Det var Arvika som började bäst. Efter sju minuter gjorde Robin Kandergård 1–0 till Arvika efter ett skott utifrån blålinjen mot en skymd Ian Perrier i ÅSK-målet. En och en halv minut senare blev det även 2–0 till Arvika. Marcus Ekblom gjorde målet efter att Åmål tappat pucken i mittzon och Arvika kom i ett tre mot en-läge.

Mycket Arvika

Det handlade mycket om Arvika i början av matchen. Daniel Karlsson i ÅSK kunde ändå reducera till 1–2 efter 9.39 efter att ha fångat upp en puck i Arvikazonen. Men sen drygade Arvika ut till 3–1 genom Roope Sipilänen i ett fint spel i numerärt överläge.

Andra perioden var sedan en bokstavlig mellanperiod för Åmål. Arvika vann skottstatistiken med 14–5 och det var ren tur för hemmalaget att inte Arvika utökade sin ledning ytterligare. Gästerna hade bra kontroll på matchen, medan ÅSK:s spelare stressade och slarvade. Åmåls bästa chans var ett öppet två-mot-en-läge, men ÅSK missade den avgörande passningen.

Helt annat Åmål

I tredje perioden ryckte till slut hemmalaget upp sig. Det var ett helt annat Åmål på isen. Det var som att all nervositet runnit av spelarna, men det var så dags. ÅSK tryckte på och det var Arvikas tur att bli utspelat. Bortalaget slog ifrån sig och det blev icing på icing. Åmål hade flera jättechanser, medan Arvika bara noterades för två skott.

Men det blev inga fler mål, matchen slutade 3–1 med 29–25 i skott till Arvika. Lagen får hem och ladda för ny match söndag.

– Vi gör ett tappert försök i tredje perioden, men det hjälper ju inte när vi spelar dåligt i de första två, säger ÅSK:s assisterande tränare Mattias Eriksson.

Han tror inte Åmåls spelare var mer nervösa än Arvikas, men har svårt att sätta fingret på vad som var skillnaden mot förra mötet:

– Vi var betydligt vassare i första matchen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.