2016-02-07 21:42

2016-02-07 22:00

Ineffektiviteten kom på besök – igen

ISHOCKEY: Forshaga–Arboga 0–2

Forshaga kom till spel med enbart tre femmor, men det var inte det som fällde avgörandet.
Ineffektivitet var ordet för dagen, som så många gånger tidigare.

Skadeproblem har blivit en följetong för Forshaga denna säsong. I matchen mot Arboga kom hemmalaget till spel med enbart tre femmor och fem backar.

– Det är som det är. Vi har många spelare borta men det är något vi vant oss vid nu, säger Jörgen Jönsson, tränare i Forshaga.

Inledde starkt

Kort om folk till trots satte hemmalaget hård press redan från start och första tio var det, till synes, spel mot ett mål. Inte minst var det andrakedjan med Skogland, Karlsson och Odhe som skapade stora problem för gästerna, men utdelningen uteblev, mycket tack vare omständighet i avsluten. Som så ofta vid sådana situationer kunde istället Arboga utnyttja ett fem-mot-tre i slutet av perioden och gå in i ledning i första paus.

Andra fortsatte, till hemmapublikens förtret, i samma stil som den första och både match- och målbild blev densamma - Forshaga förde spelet och tryckte på medan Arboga kunde ligga på kontring och avvakta tills rätt läge dök upp, vilket det också gjorde. 0–1 även här och totalt 0–2 tvingade hemmalaget att chansa inför tredje.

Trots ökat tempo och flera chanser i powerplay även i sista perioden förblev ineffektiviteten matchens huvudfigur och målen från hemmalagets sida uteblev. Slutresultatet skrevs till 0–2 och ännu en ”hedersam förlust” skrev in sig i listan av de många tidigare.

– Gör man inget mål är det svårt att vinna matcher men jag är ändå nöjd med prestationen. Vi krigade matchen igenom och vi spelade tillräckligt bra för att vinna, men ibland vill pucken inte in.

Stolt över laget

Förlusten till trots är det ändå en harmonisk och nöjd Jönsson när han pratar om säsongen som helhet.

– Vi har en lyxsituation. Vi får vara med och kriga i toppen och det var ingen som trodde på det inför säsongen. Vi kan sitta där inne och vara besvikna över att vi inte tog täten i playoffracet, i stället för att behöva kriga för vår överlevnad, så det är positiva problem nu egentligen.

Angående skadeläget och framtiden är det enkla besked från Jönssons sida.

– Det handlar om långtidsskador och de är alla opererade. Vi kan bara hoppas att de är redo och laddade inför kommande säsong.

 

 

Skadeproblem har blivit en följetong för Forshaga denna säsong. I matchen mot Arboga kom hemmalaget till spel med enbart tre femmor och fem backar.

– Det är som det är. Vi har många spelare borta men det är något vi vant oss vid nu, säger Jörgen Jönsson, tränare i Forshaga.

Inledde starkt

Kort om folk till trots satte hemmalaget hård press redan från start och första tio var det, till synes, spel mot ett mål. Inte minst var det andrakedjan med Skogland, Karlsson och Odhe som skapade stora problem för gästerna, men utdelningen uteblev, mycket tack vare omständighet i avsluten. Som så ofta vid sådana situationer kunde istället Arboga utnyttja ett fem-mot-tre i slutet av perioden och gå in i ledning i första paus.

Andra fortsatte, till hemmapublikens förtret, i samma stil som den första och både match- och målbild blev densamma - Forshaga förde spelet och tryckte på medan Arboga kunde ligga på kontring och avvakta tills rätt läge dök upp, vilket det också gjorde. 0–1 även här och totalt 0–2 tvingade hemmalaget att chansa inför tredje.

Trots ökat tempo och flera chanser i powerplay även i sista perioden förblev ineffektiviteten matchens huvudfigur och målen från hemmalagets sida uteblev. Slutresultatet skrevs till 0–2 och ännu en ”hedersam förlust” skrev in sig i listan av de många tidigare.

– Gör man inget mål är det svårt att vinna matcher men jag är ändå nöjd med prestationen. Vi krigade matchen igenom och vi spelade tillräckligt bra för att vinna, men ibland vill pucken inte in.

Stolt över laget

Förlusten till trots är det ändå en harmonisk och nöjd Jönsson när han pratar om säsongen som helhet.

– Vi har en lyxsituation. Vi får vara med och kriga i toppen och det var ingen som trodde på det inför säsongen. Vi kan sitta där inne och vara besvikna över att vi inte tog täten i playoffracet, i stället för att behöva kriga för vår överlevnad, så det är positiva problem nu egentligen.

Angående skadeläget och framtiden är det enkla besked från Jönssons sida.

– Det handlar om långtidsskador och de är alla opererade. Vi kan bara hoppas att de är redo och laddade inför kommande säsong.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.