2015-12-15 16:34

2015-12-15 22:26

Kruse: "Jag behöver samla ihop mig"

ISHOCKEY: Fick nog av turbulensen i klubben?

(UPPDATERAD) Turbulensen i anrika Leksand fortsätter.
Nu avgår den förre Boltic-stjärnan Kjell Kruse som vd i klubben efter knappt två år.
- Jag behöver samla ihop mig och gå vidare, säger Kruse till NWT.

På tisdagskvällen kunde han glädja sig åt att Leksand slog Vita Hästen med 3-1.

- Det behövdes en Värmlandspôjk för att lägga grunden, säger Kruse.

Han syftar på FBK-lånet Johan Olofsson som gjorde 1-0.

- Vi vill gärna behålla honom. Han går rakt in i första- eller andralinan.

Samtidigt var Perra Johansson tillbaka i båset efter semesterresan till USA.

Ett stålbad

Kruse stannar som vd tills en efterträdare utsetts. Tidigare sportchefen Tore Jobs, som också avgår, stannar till 31 mars.

- Leksand ekonomi är mycket bättre än när jag tillträdde, så något har jag åstadkommit. Men Leksand engagerar många. Det är en utsatt position och jag har inte direkt fått jobba i medvind. Det har varit ett stålbad. Jag tänker mycket med hjärtat och vill ge 110 procent. När jag inte orkar göra det längre är det svårt att få omgivningen med sig.

Kruse har inte mått bra.

– Nu behöver jag skaffa plåster och läka själen ett tag. Leksand ska ta ett steg till och hitta en bra plattform. Jag är inte rätt person att leda det jobbet under kommande tre åren.

Har du hittat ett nytt jobb redan?'

- Nej. Först ska jag samla ihop mig. Det är ingen brådska och jag blir ju kvar här ett tag till.

Tung ryggsäck

Kruse blev vd i Leksand samtidigt som klubben äntligen gjorde come back i SHL.

Men det ekonomiska läget har hela tiden varit pressat med en tung ryggsäck sen tidigare. När Leksand föll ur SHL i våras började en ny golgatavandring när föreningen förlorade mångmiljonstödet från SHL. Turbulensen i den anrika klubben har varit omfattande med sparkade sportchefer och tränare på löpande band och misslyckade resultat både på och utan för isen.

Säsongen inleddes katastrofalt och Leksand var nere på sista platsen. När Perra Johnsson anlände som ny tränare började dock klättringen uppåt.

På tisdagskvällen kunde han glädja sig åt att Leksand slog Vita Hästen med 3-1.

- Det behövdes en Värmlandspôjk för att lägga grunden, säger Kruse.

Han syftar på FBK-lånet Johan Olofsson som gjorde 1-0.

- Vi vill gärna behålla honom. Han går rakt in i första- eller andralinan.

Samtidigt var Perra Johansson tillbaka i båset efter semesterresan till USA.

Ett stålbad

Kruse stannar som vd tills en efterträdare utsetts. Tidigare sportchefen Tore Jobs, som också avgår, stannar till 31 mars.

- Leksand ekonomi är mycket bättre än när jag tillträdde, så något har jag åstadkommit. Men Leksand engagerar många. Det är en utsatt position och jag har inte direkt fått jobba i medvind. Det har varit ett stålbad. Jag tänker mycket med hjärtat och vill ge 110 procent. När jag inte orkar göra det längre är det svårt att få omgivningen med sig.

Kruse har inte mått bra.

– Nu behöver jag skaffa plåster och läka själen ett tag. Leksand ska ta ett steg till och hitta en bra plattform. Jag är inte rätt person att leda det jobbet under kommande tre åren.

Har du hittat ett nytt jobb redan?'

- Nej. Först ska jag samla ihop mig. Det är ingen brådska och jag blir ju kvar här ett tag till.

Tung ryggsäck

Kruse blev vd i Leksand samtidigt som klubben äntligen gjorde come back i SHL.

Men det ekonomiska läget har hela tiden varit pressat med en tung ryggsäck sen tidigare. När Leksand föll ur SHL i våras började en ny golgatavandring när föreningen förlorade mångmiljonstödet från SHL. Turbulensen i den anrika klubben har varit omfattande med sparkade sportchefer och tränare på löpande band och misslyckade resultat både på och utan för isen.

Säsongen inleddes katastrofalt och Leksand var nere på sista platsen. När Perra Johnsson anlände som ny tränare började dock klättringen uppåt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.