2015-12-02 15:28

2015-12-02 15:29

Prästen i Leksand tycker att "Perra" är en – Jesusgestalt!

ISHOCKEY

Perra Johnson är kung i Leksand efter tre raka segrar. Nu hyllas han av prästen i samhället, John Sund, som beskriver ”Perra” som en ”Jesusgestalt”.

– Nu känner jag ju inte ”Perra” så bra som jag känner Jesus. Men något måste han ha gjort. Ett lagbygge handlar ju om relation och tillit, och det känns som att ”Perra” fått med sig spelarna. Där finns likheter med den store frälsaren Jesus, säger Sund.

Kyrkan i Leksand är matchvärd under kommande hemmamatch mot Oskarshamn.

– Gud håller på alla lag och är inte leksing. Men förlorar vi får det bli själavård.

Men nu försvinner ”Perra” på en tidigare inbokad semester fyra matcher och missar bland annat matchen mot BIK Karlskoga.

– Han (”Perra”) sa egentligen nej först. ”Perra” tyckte det kändes konstigt med den här resan och allt. Men vi tyckte: ”Vi skiter i det. Det handlar om åtta dagar. Kom hit och sätt din prägel och sätt i gång Sigge och Gereon”, säger Leksands sportchef Mikael Karlberg till Expressen.

– Nu känner jag ju inte ”Perra” så bra som jag känner Jesus. Men något måste han ha gjort. Ett lagbygge handlar ju om relation och tillit, och det känns som att ”Perra” fått med sig spelarna. Där finns likheter med den store frälsaren Jesus, säger Sund.

Kyrkan i Leksand är matchvärd under kommande hemmamatch mot Oskarshamn.

– Gud håller på alla lag och är inte leksing. Men förlorar vi får det bli själavård.

Men nu försvinner ”Perra” på en tidigare inbokad semester fyra matcher och missar bland annat matchen mot BIK Karlskoga.

– Han (”Perra”) sa egentligen nej först. ”Perra” tyckte det kändes konstigt med den här resan och allt. Men vi tyckte: ”Vi skiter i det. Det handlar om åtta dagar. Kom hit och sätt din prägel och sätt i gång Sigge och Gereon”, säger Leksands sportchef Mikael Karlberg till Expressen.