2015-11-15 21:45

2015-11-15 21:45

Thellberg låg bakom Forshagavinst

ISHOCKEY: Jönsson: Finns ingen anledning att vara missnöjd

Det blev en svängig tillställning mellan Forshaga och gästande Köping. Bortalaget såg länge ut att ro hem alla tre poängen – men sen visade Robert Thellberg var skåpet skulle stå. Han satte 2–2 med sex minuter kvar, och i slutskedet tryckte han även in 3–2 i den vitala vinsten.

Gästande Köping satte press på Forshaga direkt från start och fick in ett tidigt ledningsmål. Hemmalaget höll sedan mycket puckinnehav, men var ineffektiva framför mål. Värmlänningarna lyckades dock kvittera i slutet av första perioden genom ett snärtigt handledsskott av Gabriel Johansson.

– Vi spelade mycket i anfallszonen och skapade många farliga lägen. Jag tyckte vi gjorde en bra matchinledning, säger Forshagatränaren Jörgen Jönsson om första perioden.

Andra akten blev däremot ingen solskenshistoria för värmlänningarna, då Köping gjorde ytterligare ett tidigt mål. Trots fortsatt spelövertag av hemmalaget fick de inte in någon kvittering, och såg nu trötta och slitna ut.

I sista perioden var goda råd dyra, och hemmalaget såg länge ut att gå mot en förlust. Men då tog Forshagas Robert Thellberg tag i matchen. I 54:e tryckte han in 2–2 i powerplay och lyckades även sätta vinstmålet med drygt en minut kvar – och Forshaga hade vänt och vunnit.

– Vi hittade vägen till vinst och det är otroligt skönt. Vi har vunnit fyra av de senaste fem matcherna och det finns ingen anledning att vara missnöjd, säger Jönsson.

Matchvinnaren Thellberg var också han nöjd med vinsten:

– Alla kämpade och slet på bra, och det är jäkligt gött att vi orkar vända och vinna.

På frågan om hans insats var han dock mer blygsam:

– Det spelar ingen roll vilka som gjorde målen, det viktiga var att vi vann.

Gästande Köping satte press på Forshaga direkt från start och fick in ett tidigt ledningsmål. Hemmalaget höll sedan mycket puckinnehav, men var ineffektiva framför mål. Värmlänningarna lyckades dock kvittera i slutet av första perioden genom ett snärtigt handledsskott av Gabriel Johansson.

– Vi spelade mycket i anfallszonen och skapade många farliga lägen. Jag tyckte vi gjorde en bra matchinledning, säger Forshagatränaren Jörgen Jönsson om första perioden.

Andra akten blev däremot ingen solskenshistoria för värmlänningarna, då Köping gjorde ytterligare ett tidigt mål. Trots fortsatt spelövertag av hemmalaget fick de inte in någon kvittering, och såg nu trötta och slitna ut.

I sista perioden var goda råd dyra, och hemmalaget såg länge ut att gå mot en förlust. Men då tog Forshagas Robert Thellberg tag i matchen. I 54:e tryckte han in 2–2 i powerplay och lyckades även sätta vinstmålet med drygt en minut kvar – och Forshaga hade vänt och vunnit.

– Vi hittade vägen till vinst och det är otroligt skönt. Vi har vunnit fyra av de senaste fem matcherna och det finns ingen anledning att vara missnöjd, säger Jönsson.

Matchvinnaren Thellberg var också han nöjd med vinsten:

– Alla kämpade och slet på bra, och det är jäkligt gött att vi orkar vända och vinna.

På frågan om hans insats var han dock mer blygsam:

– Det spelar ingen roll vilka som gjorde målen, det viktiga var att vi vann.