2015-11-04 14:00

2015-11-04 19:57

"Blev en hektisk dag"

ISHOCKEY: Snabba ryck för Andreas i Modo - möter FBK i första matchen

På onsdagen gjorde Andreas Johansson första träningspasset som ny tränare i Modo sedan Larry Huras hade fått sparken efter bara 15 omgångar.

- Första matchen blir mot FBK i Karlstad nästa torsdag och det är ju kul, säger Andreas.

Det blev snabba ryck för FBK:s förre stjärna och assisterande coach.

- Jag var i Ö-vik på TV-pucken under helgen. Jag åkte hem till Hammarö, där jag köpte ett hus i somras, i måndags. Då tog Modo kontakt och jag åkte tillbaka de 75 milen i tisdags. I dag blev det en väldigt hektisk dag.

Han fick med sig Fredrik Olausson (guldback i FBK 1986) som assisterande. De kamperade ihop i HV ifjol och ”Freddan” valde att lämna HV när Andreas gjorde det.

- Att få med honom hit var en förutsättning för att jag skulle ta jobbet.

Andreas och ”Freddan” rivstartade med ett träningspass på nästan en och en halv timme.

- Vi ska göra förändringar i spelsystemet men jag kastade inte allt i knät på spelarna första dagen. Efter träningen hade jag åtta personliga samtal och fortsätter med det på torsdag.

Just nu är Modo näst sist i tabellen efter en urusel höst. Försvaret läcker som ett såll och har släppt in 59 mål på 15 matcher.

- Det måste åtgärdas men jag vill inte ha ett passivt lag. Modo har ett material som är bättre än tabellplaceringen. Målet är att först skapa en grund att stå på. Blir det som jag tror börjar vi vinna matcher och kan ha slutspelet som mål.

Andreas medger att läget är tufft.

- Men Modo är absolut inget sjunkande skepp.

Lagets långtidsskadade lagkapten Byron Richie är gift med Andreas syster.

- Visst är det kul att få möjlighet att träffa syrran och hennes barn oftare nu men Byron och jag kommer att ha en rent professionell relation i Modo. Utanför hockeyn kan vi umgås och prata om annat.

Andreas om laget:

- Modo har många transatlanter och det tror jag att jag och Fredrik hantera bra efter alla år i Nordamerika

Har du klättrat på väggarna i höst som arbetslös?

- Haha, ja, när hockeyn började kände jag ett väldigt sug och det är kul att vara tillbaka i Modo igen,

Andreas gjorde en ettårig sejour i klubben 2010-2011 när Challe Berglund var förstetränare.

Förra säsongen tränade han HV71 och lämnade klubben under uppmärksammade former efter säsongen som en följd av dispyten med klubbens ledning och sportchefen Johan Davidsson, trots att han hade ett år kvar på kontraktet.

Ser du fram mot matcherna mot HV?

- Jag förstår att det kommer att bli en grej när vi möts men för mig handlar det bara om att vinna så många matcher som möjligt nu. Oavsett motstånd.

Modo har skrivit långtidskontrakt med Johansson till 2018.

- Första matchen blir mot FBK i Karlstad nästa torsdag och det är ju kul, säger Andreas.

Det blev snabba ryck för FBK:s förre stjärna och assisterande coach.

- Jag var i Ö-vik på TV-pucken under helgen. Jag åkte hem till Hammarö, där jag köpte ett hus i somras, i måndags. Då tog Modo kontakt och jag åkte tillbaka de 75 milen i tisdags. I dag blev det en väldigt hektisk dag.

Han fick med sig Fredrik Olausson (guldback i FBK 1986) som assisterande. De kamperade ihop i HV ifjol och ”Freddan” valde att lämna HV när Andreas gjorde det.

- Att få med honom hit var en förutsättning för att jag skulle ta jobbet.

Andreas och ”Freddan” rivstartade med ett träningspass på nästan en och en halv timme.

- Vi ska göra förändringar i spelsystemet men jag kastade inte allt i knät på spelarna första dagen. Efter träningen hade jag åtta personliga samtal och fortsätter med det på torsdag.

Just nu är Modo näst sist i tabellen efter en urusel höst. Försvaret läcker som ett såll och har släppt in 59 mål på 15 matcher.

- Det måste åtgärdas men jag vill inte ha ett passivt lag. Modo har ett material som är bättre än tabellplaceringen. Målet är att först skapa en grund att stå på. Blir det som jag tror börjar vi vinna matcher och kan ha slutspelet som mål.

Andreas medger att läget är tufft.

- Men Modo är absolut inget sjunkande skepp.

Lagets långtidsskadade lagkapten Byron Richie är gift med Andreas syster.

- Visst är det kul att få möjlighet att träffa syrran och hennes barn oftare nu men Byron och jag kommer att ha en rent professionell relation i Modo. Utanför hockeyn kan vi umgås och prata om annat.

Andreas om laget:

- Modo har många transatlanter och det tror jag att jag och Fredrik hantera bra efter alla år i Nordamerika

Har du klättrat på väggarna i höst som arbetslös?

- Haha, ja, när hockeyn började kände jag ett väldigt sug och det är kul att vara tillbaka i Modo igen,

Andreas gjorde en ettårig sejour i klubben 2010-2011 när Challe Berglund var förstetränare.

Förra säsongen tränade han HV71 och lämnade klubben under uppmärksammade former efter säsongen som en följd av dispyten med klubbens ledning och sportchefen Johan Davidsson, trots att han hade ett år kvar på kontraktet.

Ser du fram mot matcherna mot HV?

- Jag förstår att det kommer att bli en grej när vi möts men för mig handlar det bara om att vinna så många matcher som möjligt nu. Oavsett motstånd.

Modo har skrivit långtidskontrakt med Johansson till 2018.

Andreas klubbar

Spelare: Hofors, Falu IF, Färjestad, New York islanders, Worcester Ice Cats, Utah Grizzlies, Pittsburgh Penguins, Cleveland Lumberjacks, Ottawa Senators, Tampa Bay Lightning, Calgary Flames, SC Bern, Nashville Predators, Milwaukee Admirals, Geneve-Servette, SKA St. Petersburg, Leksand.

Tränare: Färjestad, Södertälje, HV71, Modo.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.