2015-10-16 22:05

2015-10-16 22:05

Tung öppning i Oktobercupen

ISHOCKEY: "Intressant uppsättning av lag i årets turnering"

Under helgen går den 30:e upplagan av Oktobercupen av stapeln. I Löfbergs Lila Arena, samt Kobbs Arena, kämpar ungdomar om att ro hem årets guld. Värdklubben FBK har dock inlett årets turnering på ett mindre väl valt sätt.

Under helgen utspelar sig årets upplaga av Oktobercupen. För 30:e året i rad bjuder Färjestad in ungdomar födda 2002 från hela Sverige i kampen om titeln. Trots årets jubileum är det inga större förändringar, och förberedelserna har börjat som planerat enligt cupansvarige Niclas Loob.

– Allt har börjat bra. Det är en intressant uppsättning av lag i år och det ska bli kul att se hur det artar sig.

Men rent sportsligt har värdklubben mer att jobba på.

Dålig start för Färjestad

Färjestad, som i år ställer upp med två lag, har börjat mindre bra. I öppningsmatchen gick de bet mot Södertälje och sedan förlorade båda lagen sina två kommande matcher. Men Färjestad repade sig och vann respektive spelade oavgjort i dagens sista matcher. Båda lagen bör dock vinna samtliga matcher under lördagen om man vill fortsätta drömma om slutspel på söndagen.

Under helgen utspelar sig årets upplaga av Oktobercupen. För 30:e året i rad bjuder Färjestad in ungdomar födda 2002 från hela Sverige i kampen om titeln. Trots årets jubileum är det inga större förändringar, och förberedelserna har börjat som planerat enligt cupansvarige Niclas Loob.

– Allt har börjat bra. Det är en intressant uppsättning av lag i år och det ska bli kul att se hur det artar sig.

Men rent sportsligt har värdklubben mer att jobba på.

Dålig start för Färjestad

Färjestad, som i år ställer upp med två lag, har börjat mindre bra. I öppningsmatchen gick de bet mot Södertälje och sedan förlorade båda lagen sina två kommande matcher. Men Färjestad repade sig och vann respektive spelade oavgjort i dagens sista matcher. Båda lagen bör dock vinna samtliga matcher under lördagen om man vill fortsätta drömma om slutspel på söndagen.