2015-10-14 23:10

2015-10-14 23:10

Historien upprepade sig – kunde inte stänga matchen

ISHOCKEY: Forshaga–Lindlöven 3–4

Årets upplaga av Forshaga är på många sätt ett starkare och mer spännande lagbygge än det som ställdes på isen föregående säsong.
Slår man ihop det där ser det riktigt bra ut, men än så länge är det en, mycket viktig, detalj som saknas: förmågan att stänga matcher.

Onsdagskvällens möte bjöd på ett hemmalag som under 56 minuter gjorde en riktigt stabil insats, bortsett från de inledande sju i andra perioden då gästande Lindlöven dominerade händelserna. Men trots en stabil tvåmålsledning med enbart de fyra sista minuterna återstående slutade det som så många gånger tidigare denna säsong - med uddamålet, i förlustkolumnen.

En stark förstaperiod från båda håll gav 1–1 i första pausen. Efter 2–1-målet för de rödklädda, som kom efter den inledande pressen från gästerna i andra, såg det ut att vara kontroll på läget i hemmalägret.

Med 3–1 direkt i tredje fick de sedan arbetsutrymme som de hanterade på ett effektivt sätt fram till slutminuterna.

– Jag tycker vi går ut och visar ruggigt mycket hjärta i dag. Vi gör en riktigt bra match och det är oerhört surt att vi inte håller hela vägen ut, säger Jörgen Jönsson, tränare i Forshaga.

Föll på mållinjen

Efter att ha missat chansen att punktera matchen i powerplay skedde den resultatförvandling som nu blivit en följetång. Ett lagstraff för sex man på isen gav Lindlöven den chans de behövde, och med plockad målvakt lyckades gästerna pricka in en fladderpuck från blålinjen.

Minuten senare var det dags igen. Ännu en onödig utvisning, tagen i anfallszon, gav nytt powerplay och det dröjde inte länge innan även kvitteringen satt bakom en genom matchen storspelande David Söderberg i Forshagamålet.

Trots att hemmalaget sedan fick inleda övertidsspelet i powerplay var det ändå gästerna som fick segerjubla efter att ha snott pucken i slutsekunderna av det numerära överläget och kontrat in 4–3.

– Det grinar verkligen emot oss och jag lider med grabbarna. Vi blir lite för överambitiösa på slutet och det straffar oss stenhårt.

– Men jag känner ändå att vi är på rätt väg och vi får ta med oss att vi verkligen ger allt i dag matchen igenom, avslutar Jönsson.

Onsdagskvällens möte bjöd på ett hemmalag som under 56 minuter gjorde en riktigt stabil insats, bortsett från de inledande sju i andra perioden då gästande Lindlöven dominerade händelserna. Men trots en stabil tvåmålsledning med enbart de fyra sista minuterna återstående slutade det som så många gånger tidigare denna säsong - med uddamålet, i förlustkolumnen.

En stark förstaperiod från båda håll gav 1–1 i första pausen. Efter 2–1-målet för de rödklädda, som kom efter den inledande pressen från gästerna i andra, såg det ut att vara kontroll på läget i hemmalägret.

Med 3–1 direkt i tredje fick de sedan arbetsutrymme som de hanterade på ett effektivt sätt fram till slutminuterna.

– Jag tycker vi går ut och visar ruggigt mycket hjärta i dag. Vi gör en riktigt bra match och det är oerhört surt att vi inte håller hela vägen ut, säger Jörgen Jönsson, tränare i Forshaga.

Föll på mållinjen

Efter att ha missat chansen att punktera matchen i powerplay skedde den resultatförvandling som nu blivit en följetång. Ett lagstraff för sex man på isen gav Lindlöven den chans de behövde, och med plockad målvakt lyckades gästerna pricka in en fladderpuck från blålinjen.

Minuten senare var det dags igen. Ännu en onödig utvisning, tagen i anfallszon, gav nytt powerplay och det dröjde inte länge innan även kvitteringen satt bakom en genom matchen storspelande David Söderberg i Forshagamålet.

Trots att hemmalaget sedan fick inleda övertidsspelet i powerplay var det ändå gästerna som fick segerjubla efter att ha snott pucken i slutsekunderna av det numerära överläget och kontrat in 4–3.

– Det grinar verkligen emot oss och jag lider med grabbarna. Vi blir lite för överambitiösa på slutet och det straffar oss stenhårt.

– Men jag känner ändå att vi är på rätt väg och vi får ta med oss att vi verkligen ger allt i dag matchen igenom, avslutar Jönsson.