2015-10-09 22:41

2015-10-09 22:41

Arvika vann sudden-drama

ISHOCKEY: Kil–Arvika 3–4

Kil tog matchen till förlängning efter att ha legat under med 0–2 fram till mitten av tredje perioden. I förlängningen var det fördel Kil men hemmalaget sänktes efter en straff till Arvikas favör.
– Vi måste upp flera nivåer om vi ska möta de allra bästa lagen, säger Arvikas matchhjälte Erik Fridlund.

Det blev en jämn tillställning i säsongspremiären av division två. Kil tog emot Arvika och matchen bjöd på heta närkamper och starka känslor. Lagen turades om att hålla i taktpinnen, men tillslut var det Arvika som gick ur bataljen segrandes.

Redan 2.37 in i matchen kom den första utvisningen. Kils spelande tränare Henrik Höglund åkte ut två minuter för roughing, vilket Arvika var snabba att utnyttja. Gästerna ödslade ingen tid i powerplay utan tog ledningen efter 18 sekunder i numerärt överläge. Hemmalaget jagade sedan ett kvitteringsmål och hade flera chanser att trycka dit pucken. Men chanserna förblev just chanser när David Tindefjord storspelade i målburen och höll kvar Arvika i ledning.

Två av två för Fridlund

Inför sista akten hade Arvika ledningen med 0–2, men Kil stod för en stark upphämtning signerat Tommie Ardon och Kristofer Ekengren. Lyckan blev dock inte långvarig. Två minuter efter kvitteringen tilldelades gästerna en straff. Erik Fridlund klev fram och satte den mellan benen på hemmalagets målvakt, och åter igen var det övertag Arvika. Kil svarade dock genom att göra 3-3 och ta matchen till sudden death.

Kil fick starta förlängningen i powerplay efter att Erik Fridlund dragit på sig en utvisning i slutet av tredje. Fridlund skulle dock återgälda sig själv när han kom i friläge och sedan fixade fram matchens, och hans, andra straff. Han fick ned målvakten och la pucken i vänstra hörnet och bärgade därmed hem extrapoängen till Arvika.

– Vi blev lite för breda i försvarsspelet. Det var synd att inte Hyvönen kunde vara med, detta hade varit en match som hade passat honom, säger Kils spelande tränare Henrik Höglund.

Hannes Hyvönen kom inte till spel då hans kontrakt var tvungen att skickas till Finland först.

Det blev en jämn tillställning i säsongspremiären av division två. Kil tog emot Arvika och matchen bjöd på heta närkamper och starka känslor. Lagen turades om att hålla i taktpinnen, men tillslut var det Arvika som gick ur bataljen segrandes.

Redan 2.37 in i matchen kom den första utvisningen. Kils spelande tränare Henrik Höglund åkte ut två minuter för roughing, vilket Arvika var snabba att utnyttja. Gästerna ödslade ingen tid i powerplay utan tog ledningen efter 18 sekunder i numerärt överläge. Hemmalaget jagade sedan ett kvitteringsmål och hade flera chanser att trycka dit pucken. Men chanserna förblev just chanser när David Tindefjord storspelade i målburen och höll kvar Arvika i ledning.

Två av två för Fridlund

Inför sista akten hade Arvika ledningen med 0–2, men Kil stod för en stark upphämtning signerat Tommie Ardon och Kristofer Ekengren. Lyckan blev dock inte långvarig. Två minuter efter kvitteringen tilldelades gästerna en straff. Erik Fridlund klev fram och satte den mellan benen på hemmalagets målvakt, och åter igen var det övertag Arvika. Kil svarade dock genom att göra 3-3 och ta matchen till sudden death.

Kil fick starta förlängningen i powerplay efter att Erik Fridlund dragit på sig en utvisning i slutet av tredje. Fridlund skulle dock återgälda sig själv när han kom i friläge och sedan fixade fram matchens, och hans, andra straff. Han fick ned målvakten och la pucken i vänstra hörnet och bärgade därmed hem extrapoängen till Arvika.

– Vi blev lite för breda i försvarsspelet. Det var synd att inte Hyvönen kunde vara med, detta hade varit en match som hade passat honom, säger Kils spelande tränare Henrik Höglund.

Hannes Hyvönen kom inte till spel då hans kontrakt var tvungen att skickas till Finland först.