2015-10-06 21:19

2015-10-06 21:23

"Har hög integritet"

ISHOCKEY: Peter Andersson tillbakavisar Modos och Hedins anklagelser

Nu svarar SHL:s domarbas Peter Andersson från Hammarö på kritiken från Modo och på anklagelserna om att gå Färjestads ärenden.
- Jag har hög integritet. Annars skulle det inte funka. Inte en chans, Visst, jag råkar bo på Hammarö men någonstans måste jag ju bo.

Domarbasen konstaterar också att det är fullständigt omöjligt att ha en nära relation med någon klubb i den roll han har.

Magnus Nygrens tackling på Modo-spelaren Jesper Lindgren i lördags togs inte upp till granskning av disciplinnämnden.

Nu rasar Modo och förre spelaren Pierre Hedin anklagar domarbasen för jäv. Han skriver i ett öppet brev i Örnsköldsviks Allehanda:

”Jag kan återigen konstatera att Peter Andersson, med sin status och sin anknytning till Färjestad, lyckades titta åt fel håll och agera som en gås. Allt bara rinner av”.

Hedin krävde att Andersson avgår.

– Han har sin fulla rätt att tycka det han tycker men jag delar inte åsikten. Jag har absolut ingen FBK-anknytning. Jag skulle aldrig kunna gynna eller förfördela en klubb eller en person. Det finns inte en chans. Jag står för det jag gör och det jobb jag är satt att utföra och det krävs en mycket hög integritet för att klara det, säger domarbasen.

Det är inte första gången Peter Andersson anklagas för att gå FBK:s ärenden.

- Jag ljuger om jag påstår att jag inte påverkas av att bli uthängd så här. Men med min roll ingår det att bli ifrågasatt av enskilda och media.

Hur såg du och ni på situationen i lördags?

– Jag var supervisor på matchen. Direkt när jag såg Nygrens tackling tänkte jag ”checking to the head”. Han fick 2+10. Efteråt tittade jag på händelsen i repris med domarna. Då såg tacklingen helt okej ut, Den tog först på axeln och gled sedan upp mot huvudet. Egentligen var det inte ens checking to the head. Spelaren blev inte skadad och det räckte med 2+10.

Andersson berättar att han stämde av även med SHL:s situationsrum.

- Där delade de min och domarnas uppfattning, därför gjordes ingen anmälan till disciplinnämnden.

En privatperson i Gävle har anmält situationen men det är ytterst ovanligt att det leder till granskning i disciplinnämnden.

Domarbasen konstaterar också att det är fullständigt omöjligt att ha en nära relation med någon klubb i den roll han har.

Magnus Nygrens tackling på Modo-spelaren Jesper Lindgren i lördags togs inte upp till granskning av disciplinnämnden.

Nu rasar Modo och förre spelaren Pierre Hedin anklagar domarbasen för jäv. Han skriver i ett öppet brev i Örnsköldsviks Allehanda:

”Jag kan återigen konstatera att Peter Andersson, med sin status och sin anknytning till Färjestad, lyckades titta åt fel håll och agera som en gås. Allt bara rinner av”.

Hedin krävde att Andersson avgår.

– Han har sin fulla rätt att tycka det han tycker men jag delar inte åsikten. Jag har absolut ingen FBK-anknytning. Jag skulle aldrig kunna gynna eller förfördela en klubb eller en person. Det finns inte en chans. Jag står för det jag gör och det jobb jag är satt att utföra och det krävs en mycket hög integritet för att klara det, säger domarbasen.

Det är inte första gången Peter Andersson anklagas för att gå FBK:s ärenden.

- Jag ljuger om jag påstår att jag inte påverkas av att bli uthängd så här. Men med min roll ingår det att bli ifrågasatt av enskilda och media.

Hur såg du och ni på situationen i lördags?

– Jag var supervisor på matchen. Direkt när jag såg Nygrens tackling tänkte jag ”checking to the head”. Han fick 2+10. Efteråt tittade jag på händelsen i repris med domarna. Då såg tacklingen helt okej ut, Den tog först på axeln och gled sedan upp mot huvudet. Egentligen var det inte ens checking to the head. Spelaren blev inte skadad och det räckte med 2+10.

Andersson berättar att han stämde av även med SHL:s situationsrum.

- Där delade de min och domarnas uppfattning, därför gjordes ingen anmälan till disciplinnämnden.

En privatperson i Gävle har anmält situationen men det är ytterst ovanligt att det leder till granskning i disciplinnämnden.