2015-09-26 19:21

2015-09-26 19:21

Karin vann över pappa

ISHOCKEY: Ineffektivt Färjestad knep tre poäng mot Sveg

Det var ett speciellt möte för Karin Åström när hon och hennes Färjestad avfärdade Sveg med 7–0.

19-åringen har nämligen spenderat hela sin tidigare karriär i just Sveg och i motståndarbåset återfanns också pappa Jonas.

Karin Åström hade varit Sveg trogen hela sitt liv innan hon bestämde sig för att prova vingarna i Färjestad.

– Jag sökte ekonomiprogrammet på universitet här i Karlstad. Innan det hade Fredrik Wilhelmsson (tränare i FBK) hört av sig och frågat ifall jag kunde tänka mig att komma hit. Det kändes som ett lätt val men tanke på satsningen de gör här, berättar Åström som mötte Karlstadslaget vid flera tillfällen ifjol. Både med Sveg i division 1 och med Sundsvall i kvalet till riksserien.

Bååth storspelade

Åström samkörde nämligen spel för både Sundsvall och Sveg förra säsongen – nu ligger däremot allt fokus på Färjestad.

19-åringen hade, precis som övriga spelare i de grönvita, svårt att hitta skärpan i avsluten inledningsvis. Trots att hemmalaget vann skottstatistiken med 18–0 i den första perioden kapitulerade Sandra Bååth i Svegmålet bara en gång. Bååth var tillställningens stora behållning och parerade på hela 52 skott.

– Sandra spelade i Sveg när jag var där. Hon är fruktansvärt duktig, konstaterar Åström.

Med 30 sekunder kvar av den första fasen fick demonmålvakten dock ge vika när Alexandra Skoogh prickade in ledningsmålet.

Första målet

I upprinnelsen av andra hittade även Åström nätet, hennes första mål i FBK-tröjan. Något hennes pappa, tillika lagledare i Sveg, hade delade känslor kring.

– Jag var fruktansvärt nervös innan matchen, det ska jag erkänna. Det var väldigt speciellt att möta alla gamla vänner och så pappa i båset då. Att göra mål mot dem var helt klart ett extra plus. Pappa var jätteglad över att jag fick göra mitt första mål här, men samtidigt sa han att det hade varit bättre ifall jag gjort det mot ett annat lag, skrattar den Svegfostrade forwarden.

Efter målet fortsatte Färjestad på den inslagna vägen och avfyrade osannolika 59 skott i 7–0-viktorian. Julia Martinsson blev bästa målskytt med sina tre baljor.

Karin Åström hade varit Sveg trogen hela sitt liv innan hon bestämde sig för att prova vingarna i Färjestad.

– Jag sökte ekonomiprogrammet på universitet här i Karlstad. Innan det hade Fredrik Wilhelmsson (tränare i FBK) hört av sig och frågat ifall jag kunde tänka mig att komma hit. Det kändes som ett lätt val men tanke på satsningen de gör här, berättar Åström som mötte Karlstadslaget vid flera tillfällen ifjol. Både med Sveg i division 1 och med Sundsvall i kvalet till riksserien.

Bååth storspelade

Åström samkörde nämligen spel för både Sundsvall och Sveg förra säsongen – nu ligger däremot allt fokus på Färjestad.

19-åringen hade, precis som övriga spelare i de grönvita, svårt att hitta skärpan i avsluten inledningsvis. Trots att hemmalaget vann skottstatistiken med 18–0 i den första perioden kapitulerade Sandra Bååth i Svegmålet bara en gång. Bååth var tillställningens stora behållning och parerade på hela 52 skott.

– Sandra spelade i Sveg när jag var där. Hon är fruktansvärt duktig, konstaterar Åström.

Med 30 sekunder kvar av den första fasen fick demonmålvakten dock ge vika när Alexandra Skoogh prickade in ledningsmålet.

Första målet

I upprinnelsen av andra hittade även Åström nätet, hennes första mål i FBK-tröjan. Något hennes pappa, tillika lagledare i Sveg, hade delade känslor kring.

– Jag var fruktansvärt nervös innan matchen, det ska jag erkänna. Det var väldigt speciellt att möta alla gamla vänner och så pappa i båset då. Att göra mål mot dem var helt klart ett extra plus. Pappa var jätteglad över att jag fick göra mitt första mål här, men samtidigt sa han att det hade varit bättre ifall jag gjort det mot ett annat lag, skrattar den Svegfostrade forwarden.

Efter målet fortsatte Färjestad på den inslagna vägen och avfyrade osannolika 59 skott i 7–0-viktorian. Julia Martinsson blev bästa målskytt med sina tre baljor.