2015-09-23 23:02

2015-09-23 23:02

Premiärfesten uteblev i Forshaga

ISHOCKEY: Forshaga–Mariestad 1–4

– Klart man är besviken. Vi var inte där vi skulle vara i dag.
Orden kommer från Jörgen Jönsson, som hade hoppats på en annan insats från sitt lag i första matchen framför den nya hemmapubliken.

Det såg annars bra ut inledningsvis. Forshaga tryckte på direkt från start och satte upp ett högt tempo. Efter ett powerplay där spelet blev alltför omständigt vände dock matchbilden och Mariestad tilläts ta över tillställningen.

Framförallt var det spelet i egen zon som var ett problem i första perioden – många gånger blev det för naivt och gästerna fick chans att snabbt vända spelet, och i ett av dessa mindre lyckade byten utnyttjade gästerna en markeringsmiss och tryckte in ledningsmålet.

”Vi får ge det lite tid”

Andra perioden började likt den första, men efter dryga sju minuter drabbades Forshaga av dubbla utvisningar. Ett effektivt spel i fem mot tre såg till att gästerna utökade till 0–2.

Mariestad kunde sedan ganska enkelt kontrollera händelserna mot ett hemmalag som tvingades dumpa puck, eller gå på enmansruscher som fastnade i mittzon.

Efter en timeout från Jönssons sida vaknade de röda till på nytt, och några minuter senare hittade Kimmy Skoglund snyggt Daniel Odhe som inte gjorde något misstag när han kom fri med Robin Wallin i Mariestadsmålet.

Glädjen blev dock kortvarig – med enbart 21 sekunder kvar av perioden utökade Maristad på nytt genom en lyftning in på mål som singlade in bakom en skymd Jonas Westerlund.

Tredje perioden blev sedan en enkel resa för bortalaget, och när de prickade in 1–4 med knappt fyra minuter kvar var det den berömda spiken.

– Jag vill- och tror att vi ska vara ett kompakt lag som är svårt att möta. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra, vi får ge det lite tid men det kommer att se annorlunda ut framöver, avslutar Jönsson.

Det såg annars bra ut inledningsvis. Forshaga tryckte på direkt från start och satte upp ett högt tempo. Efter ett powerplay där spelet blev alltför omständigt vände dock matchbilden och Mariestad tilläts ta över tillställningen.

Framförallt var det spelet i egen zon som var ett problem i första perioden – många gånger blev det för naivt och gästerna fick chans att snabbt vända spelet, och i ett av dessa mindre lyckade byten utnyttjade gästerna en markeringsmiss och tryckte in ledningsmålet.

”Vi får ge det lite tid”

Andra perioden började likt den första, men efter dryga sju minuter drabbades Forshaga av dubbla utvisningar. Ett effektivt spel i fem mot tre såg till att gästerna utökade till 0–2.

Mariestad kunde sedan ganska enkelt kontrollera händelserna mot ett hemmalag som tvingades dumpa puck, eller gå på enmansruscher som fastnade i mittzon.

Efter en timeout från Jönssons sida vaknade de röda till på nytt, och några minuter senare hittade Kimmy Skoglund snyggt Daniel Odhe som inte gjorde något misstag när han kom fri med Robin Wallin i Mariestadsmålet.

Glädjen blev dock kortvarig – med enbart 21 sekunder kvar av perioden utökade Maristad på nytt genom en lyftning in på mål som singlade in bakom en skymd Jonas Westerlund.

Tredje perioden blev sedan en enkel resa för bortalaget, och när de prickade in 1–4 med knappt fyra minuter kvar var det den berömda spiken.

– Jag vill- och tror att vi ska vara ett kompakt lag som är svårt att möta. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra, vi får ge det lite tid men det kommer att se annorlunda ut framöver, avslutar Jönsson.