2015-04-21 16:35

2015-04-21 17:08

Nordström: "Melin har sista ordet"

ISHOCKEY: "Jag har AIK:s vd Peter Wilckes förtroende. Han vill ha mig kvar som assisterande"

(UPPDATERAD) Roger Melin bekräftar nu att han skrivit på ett fyraårskontrakt som ny tränare i AIK.

– Han har sista ordet när det gäller om jag ska fortsätta som assisterande coach i AIK, berättar förre FBK-stjärnan Peter Nordström.

Rykten under tisdagen hävdade att ”Norda” är på väg bort från AIK.

– Jag fattar inte var alla rykten och läckor kommer ifrån. Jag har AIK:s vd Peter Wilckes förtroende. Han har sagt hela tiden att han vill ha mig kvar som assisterande tränare. Jag pratade med Wilcke så sent som för en timme sedan. Han och AIK:s ledning ska sätta sig ner med Roger Melin nu för att höra hur han har tänkt sig. Han har sista ordet om tränarstaben.

Har du även känt spelarnas förtroende?

– Ja, men som alltid är det väl några som är negativa på grund av för lite speltid.

Hyllar Melin

”Norda” hyllar valet av Melin som ny tränare.

– Det bästa som kunde ha hänt AIK. Roger är en jäkligt bra tränare.

Din relation till honom?

– Jättebra. Jag hade Roger som tränare två år i FBK. Den ena säsongen var min bästa poängmässigt under hela karriären. Roger är både social och väldigt erfaren.

”Nordas” kontrakt med AIK gick ut sista mars. Han är hemma i Karlstad sedan en dryg vecka.

– Men jag har fortsatt jobba på nyförvärv trots att jag inte har någon lön längre. Det är mig agenterna har ringt till. Jag måste ju bidra om det blir en fortsättning för mig och jag vill att det ska bli bra för AIK. Jag har även jobbat som sportchef i AIK hela vintern och tittat på tänkbara nyförvärv i olika prisklasser som jag gett styrelsen förslag på. Det har dragit ut för länge på tiden med ny tränare. Spelare väljer utifrån vilken tränare ett lag har och efter lönen. Vi har missat flera nyförvärv på grund av det.

Tappat en månad

Nu får Anders Gozzi rollen som sportchef.

”Norda” konstaterar:

– Nu måste AIK trycka på knappen snabbt. Vi har tappat en månad. Vi har skickat kontraktsförslag till tre nya spelare men samtidigt har vi tappat några när det här drog ut på tiden. Ju längre det dröjer desto dyrare blir spelarna.

”Norda” tar gärna klivet ner till rollen som assisterande tränare.

– Egentligen var det så jag ville ha det redan när jag kom till AIK. Jag föredrar att vara assisterande till en mer erfaren tränare.

Blir du förvånad och besviken om du inte får vara kvar?

– Nej, jag vet hur den här branschen fungerar.

Har du någon plan B om det inte blir en fortsättning i AIK?

– Nej, jag har jobbat hundra procent för AIK. Jag får väl se mig om efter något annat om de inte vill ha kvar mig.

Melin om AIK

Roger Melin säger till SVT:

– Jag hade inte gett mig in i det här om det inte varit en seriös satsning. Det andas optimism i AIK, men man ska inte tro att man gör förändringar över en natt. Det här är en långsiktig satsning.

AIK hotas av konkurs med räddas sannolikt av oljemiljardären Torbjörn Törnqvist. AIK genomgår en företagskonstruktion vid Solna tingsrätt och kallar nu till ett extra medlemsmöte. Tingsrätten fattar beslut om lösningen senast torsdag.

Törnqvist och Backahill-koncernen går in med drygt 22 miljoner kronor genom emissioner och lån som kan konverteras till aktier.

 

 

 

Rykten under tisdagen hävdade att ”Norda” är på väg bort från AIK.

– Jag fattar inte var alla rykten och läckor kommer ifrån. Jag har AIK:s vd Peter Wilckes förtroende. Han har sagt hela tiden att han vill ha mig kvar som assisterande tränare. Jag pratade med Wilcke så sent som för en timme sedan. Han och AIK:s ledning ska sätta sig ner med Roger Melin nu för att höra hur han har tänkt sig. Han har sista ordet om tränarstaben.

Har du även känt spelarnas förtroende?

– Ja, men som alltid är det väl några som är negativa på grund av för lite speltid.

Hyllar Melin

”Norda” hyllar valet av Melin som ny tränare.

– Det bästa som kunde ha hänt AIK. Roger är en jäkligt bra tränare.

Din relation till honom?

– Jättebra. Jag hade Roger som tränare två år i FBK. Den ena säsongen var min bästa poängmässigt under hela karriären. Roger är både social och väldigt erfaren.

”Nordas” kontrakt med AIK gick ut sista mars. Han är hemma i Karlstad sedan en dryg vecka.

– Men jag har fortsatt jobba på nyförvärv trots att jag inte har någon lön längre. Det är mig agenterna har ringt till. Jag måste ju bidra om det blir en fortsättning för mig och jag vill att det ska bli bra för AIK. Jag har även jobbat som sportchef i AIK hela vintern och tittat på tänkbara nyförvärv i olika prisklasser som jag gett styrelsen förslag på. Det har dragit ut för länge på tiden med ny tränare. Spelare väljer utifrån vilken tränare ett lag har och efter lönen. Vi har missat flera nyförvärv på grund av det.

Tappat en månad

Nu får Anders Gozzi rollen som sportchef.

”Norda” konstaterar:

– Nu måste AIK trycka på knappen snabbt. Vi har tappat en månad. Vi har skickat kontraktsförslag till tre nya spelare men samtidigt har vi tappat några när det här drog ut på tiden. Ju längre det dröjer desto dyrare blir spelarna.

”Norda” tar gärna klivet ner till rollen som assisterande tränare.

– Egentligen var det så jag ville ha det redan när jag kom till AIK. Jag föredrar att vara assisterande till en mer erfaren tränare.

Blir du förvånad och besviken om du inte får vara kvar?

– Nej, jag vet hur den här branschen fungerar.

Har du någon plan B om det inte blir en fortsättning i AIK?

– Nej, jag har jobbat hundra procent för AIK. Jag får väl se mig om efter något annat om de inte vill ha kvar mig.

Melin om AIK

Roger Melin säger till SVT:

– Jag hade inte gett mig in i det här om det inte varit en seriös satsning. Det andas optimism i AIK, men man ska inte tro att man gör förändringar över en natt. Det här är en långsiktig satsning.

AIK hotas av konkurs med räddas sannolikt av oljemiljardären Torbjörn Törnqvist. AIK genomgår en företagskonstruktion vid Solna tingsrätt och kallar nu till ett extra medlemsmöte. Tingsrätten fattar beslut om lösningen senast torsdag.

Törnqvist och Backahill-koncernen går in med drygt 22 miljoner kronor genom emissioner och lån som kan konverteras till aktier.