2015-04-21 06:00

2015-04-21 07:34

Färjestad eller Europa?– besked inom 14 dagar

ISHOCKEY: "Ska jag spela i FBK någon gång så är det nu. De gör en häftig nysatsning"

Snart får Färjestad besked.
– Just nu väger jag fram och tillbaka om jag ska välja FBK eller spel i Europa. Det är ungefär 50-50. Jag bestämmer mig inom två veckor, berättar Magnus Nygren.

”Nygga” är helt återställd från huvudskadan och tränar för fullt.

– Jag har erbjudanden från tre, fyra lag ute i Europa. Jag har inte besökt dem. Gör jag det känns det som att jag tar det till en ny nivå. Först vill jag bestämma om jag ska spela i FBK eller ute i Europa.

Vad talar för FBK?

– Ska jag spela i FBK någon gång så är det nu. De gör en häftig nysatsning. Det lockar att spela i ett vinnande lag med chans att ta guld.

Vad talar för Europa?

– Ett häftigt äventyr. Pengarna har aldrig varit någon drivkraft. Jag är relativt ung. Ska jag välja Europa nu eller senare?

Om Montreal erbjuder ”Nygga” ett kontrakt innebär det samtidigt att klubben behåller rättigheterna till honom.

Hindrar inte

– Fast det hindrar mig inte att spela i Europa. Det är rättigheterna i NHL det handlar om. De kan inte tvinga mig tillbaka eftersom kontraktet går ut nu och erbjuds jag nytt blir det säkert bara ett tvåvägskontrakt eftersom jag bara spelade 15 matcher i vintras.

Varför bestämmer du dig redan inom två veckor?

– Jag vill vara rak och ärlig mot de inblandade klubbarna. Jag vill inte låta dem sitta och vänta.

Räknar bort Salmela

FBK:s sportchef Leif Carlsson räknar bort Anssi Salmela nu.

– Han blir för dyr. Salmela är lite av en legoknekt som spelar där han får bäst betalt. När det gäller Toni Rajala är det 50-50 enligt hans agent. Han har fått erbjudanden från KHL och Europa. Kommer han tillbaka till oss blir det som artistspelare igen. Annars har vi inte råd.

Micke Johansson är ett annat hett namn. Leif träffade honom så sent som på måndagen. Micke är hemma i Karlstad nu. Hans Rapperswil misslyckades i kvalet och spelar i andraligan nästa säsong. Utan Micke. Rapperswil valde att inte utnyttja optionåret.

– Vi har en jättebra dialog. Sen får vi se vart det landar. Micke har inte velat diskutera kontraktsutseende än. Han har även en drivkraft att stanna i Schweiz och de pengarna kan vi inte matcha.

Hur många spelare till ska ni ha innan butiken stängs?

– Tre till fyra stycken.

”Nygga” är helt återställd från huvudskadan och tränar för fullt.

– Jag har erbjudanden från tre, fyra lag ute i Europa. Jag har inte besökt dem. Gör jag det känns det som att jag tar det till en ny nivå. Först vill jag bestämma om jag ska spela i FBK eller ute i Europa.

Vad talar för FBK?

– Ska jag spela i FBK någon gång så är det nu. De gör en häftig nysatsning. Det lockar att spela i ett vinnande lag med chans att ta guld.

Vad talar för Europa?

– Ett häftigt äventyr. Pengarna har aldrig varit någon drivkraft. Jag är relativt ung. Ska jag välja Europa nu eller senare?

Om Montreal erbjuder ”Nygga” ett kontrakt innebär det samtidigt att klubben behåller rättigheterna till honom.

Hindrar inte

– Fast det hindrar mig inte att spela i Europa. Det är rättigheterna i NHL det handlar om. De kan inte tvinga mig tillbaka eftersom kontraktet går ut nu och erbjuds jag nytt blir det säkert bara ett tvåvägskontrakt eftersom jag bara spelade 15 matcher i vintras.

Varför bestämmer du dig redan inom två veckor?

– Jag vill vara rak och ärlig mot de inblandade klubbarna. Jag vill inte låta dem sitta och vänta.

Räknar bort Salmela

FBK:s sportchef Leif Carlsson räknar bort Anssi Salmela nu.

– Han blir för dyr. Salmela är lite av en legoknekt som spelar där han får bäst betalt. När det gäller Toni Rajala är det 50-50 enligt hans agent. Han har fått erbjudanden från KHL och Europa. Kommer han tillbaka till oss blir det som artistspelare igen. Annars har vi inte råd.

Micke Johansson är ett annat hett namn. Leif träffade honom så sent som på måndagen. Micke är hemma i Karlstad nu. Hans Rapperswil misslyckades i kvalet och spelar i andraligan nästa säsong. Utan Micke. Rapperswil valde att inte utnyttja optionåret.

– Vi har en jättebra dialog. Sen får vi se vart det landar. Micke har inte velat diskutera kontraktsutseende än. Han har även en drivkraft att stanna i Schweiz och de pengarna kan vi inte matcha.

Hur många spelare till ska ni ha innan butiken stängs?

– Tre till fyra stycken.