2015-02-11 19:50

2015-02-11 22:46

Dramatisk slutminut när FBK vann

ISHOCKEY

Med sju sekunder kvar av drabbningen mot Linköping satte Milan Gulas 3-2 på straff till Färjestad som vände och vann till seger på hemmais i den tredje perioden.

Period 1

Den första perioden var bara 24 sekunder gammal när hemmalaget drabbades av sin första utvisning. Anssi Salmela åkte ut efter en charging i egen zon och matchens första powerplay till LHC.

Bästa chansen fick istället Tero Koskiranta efter 2.10 när han kontrade i numerärt underläge.

Marcus Högberg i gästernas mål gjorde sig stor och räddade. Fullständig dominans från Linköping de efterföljande sex minuterna. I spel fem mot fem kunde gästerna spela runt som man ville och kom till avslut efter avslut - det var bara Justin Pogges storspel som gjorde att det inte blev något mål. Närmast kom Broc Little med två jättechanser efter drygt fem minuter - men Pogge kunde med tur (och en nypa skicklighet) hålla rent framför egen kasse.

8.01 på klockan när Tommy Samuelsson tvingades ta time-out. Då hade inte hemmalaget varit ur egen zon på fem minuter. Jakub Vrana med uppvisning efter 11 minuters spel när han fintade upp Ludwig Byström på läktaren, rundande Pogges mål och var nära att lägga in 1-0. Men hemmamålvakten hann dit och täppte till luckan.

Hemmalaget spelade upp sig och första riktigt farliga läget var ett avslut från nära håll av Joel Eriksson Ek efter 15 minuter. Högberg kunde med nöd och näppe styra undan pucken.

Eriksson Ek hade ytterligare ett fint läge efter 17.44 men några mål blev det inte i den första perioden. Och med tanke på LHC:s massiva tryck i inledningen ska nog Färjestad vara mest nöjda med det resultatet.

Period 2

0-1 (1.04) Broc Little (Nichlas Hardt, Mattias Sjögren)

1.04 in på perioden hade gästerna lekstuga i FBK-zonen. Mattias Sjögren och Nichlas Hardt hade klapp klapp-spel innan Hardt grundlurade hemmaförsvaret och serverade Broc Little öppet mål. Little gjorde inget misstag när han satte 1-0 bakom Pogge. Böljande spel och långa sekvenser följde - Shawn Lalonde med kanonläget efter sju minuter när han fick pucken i slottet av Rasmus Asplund. Räddning på axeln av Marcus Högberg.

Per Åslund träffades av en hög klubba efter 13.22 och Jeff Taffe fick sitta av två minuter i utvisningsbåset. Powerplay för Färjestad där man skrapade ihop ett antal halvchanser utan att göra mål. Istället ubtröt kalabalik i samband med en avblåsning efter 15.16.

Flera spelare inblandade som resulterade i flera utvisningar där Shawn Lalonde åkte ut 2+2 - något som gjorde att LHC fick spela 1.53 i powerplay. Bästa målchansen då hade istället Tero Koskiranta som fick sitt andra friläge i matchen - men en benparad från Högberg stod i vägen för en kvittering.

Högberg fick sträcka ut och rädda igen gånger två efter 18 minuter när Joakim Hillding och Toni Rajala oroade framför mål. Grinigt igen mot slutet av perioden och Mattias Sjögren åkte för en till synes billig slashing mot Martin Röymark efter 19.32. Men några fler mål blev det inte i period nummer två.

Period 3

1-1 (9.24) Toni Rajala (Anton Hedman, Tero Koskiranta)

2-1 (13.19) Tero Koskiranta (Anton Hedman, Toni Rajala)

2-2 (19.05) Broc Little (Magnus Johansson, Jeff Taffe)

3-2 (19.53) Milan Gulas, straff.

Tredje perioden var tre minuter gammal när Jonas Junland visades ut för en tripping i egen zon - och ny chans för hemmalaget att kvittera i powerplay. Men förutom ett skott från Joakim Hillding som gled längs med målgården skapades inget av större värde i den spelformen. Lurigt skott från Daniel Gunnarsson efter 7 minuter - men Högberg räddade med bröstet och styrde undan pucken. Men kvitteringen skulle komma efter 9.24. Anton Hedman med påpasslig passning i slottet till Toni Rajala som störtade på mål och läckert vinklade upp pucken i nättaket bakom Högberg. Och inte nog med det. 13.19 spelat när hemmalaget tog ledningen.

Tero Koskiranta gjorde sitt första mål i FBK-dressen när han tog hand om en skottretur från Anton Hedman. Koskiranta fick öppet mål och kunde enkelt lägga in pucken - och få plåster på såren för sina två missade frilägen. LHC plockade ut målvakten med två minuter kvar av perioden och tryckte på i sex mot fem. Och efter att Koskiranta först träffat stolpen i öppen bur och i anfallet efter misslyckats med att rensa undan pucken ur egen zon kom kvitteringen.

Magnus Johansson sköt och pucken till Broc Little som petade in 2-2 bakom Pogge. Matchen såg ut att gå till förlängning när Martin Röymark serverades ett friläge och drogs ner - straff för FBK med sju sekunder kvar av tredje perioden.

Milan Gulas agerade straffläggare - och blev hela Löfbergs arenas hjälte när han hittade luckan mellan benen på Högberg. Ett mål som innebar tre mycket viktiga poäng i striden om de sex första platserna i serien.

Period 1

Den första perioden var bara 24 sekunder gammal när hemmalaget drabbades av sin första utvisning. Anssi Salmela åkte ut efter en charging i egen zon och matchens första powerplay till LHC.

Bästa chansen fick istället Tero Koskiranta efter 2.10 när han kontrade i numerärt underläge.

Marcus Högberg i gästernas mål gjorde sig stor och räddade. Fullständig dominans från Linköping de efterföljande sex minuterna. I spel fem mot fem kunde gästerna spela runt som man ville och kom till avslut efter avslut - det var bara Justin Pogges storspel som gjorde att det inte blev något mål. Närmast kom Broc Little med två jättechanser efter drygt fem minuter - men Pogge kunde med tur (och en nypa skicklighet) hålla rent framför egen kasse.

8.01 på klockan när Tommy Samuelsson tvingades ta time-out. Då hade inte hemmalaget varit ur egen zon på fem minuter. Jakub Vrana med uppvisning efter 11 minuters spel när han fintade upp Ludwig Byström på läktaren, rundande Pogges mål och var nära att lägga in 1-0. Men hemmamålvakten hann dit och täppte till luckan.

Hemmalaget spelade upp sig och första riktigt farliga läget var ett avslut från nära håll av Joel Eriksson Ek efter 15 minuter. Högberg kunde med nöd och näppe styra undan pucken.

Eriksson Ek hade ytterligare ett fint läge efter 17.44 men några mål blev det inte i den första perioden. Och med tanke på LHC:s massiva tryck i inledningen ska nog Färjestad vara mest nöjda med det resultatet.

Period 2

0-1 (1.04) Broc Little (Nichlas Hardt, Mattias Sjögren)

1.04 in på perioden hade gästerna lekstuga i FBK-zonen. Mattias Sjögren och Nichlas Hardt hade klapp klapp-spel innan Hardt grundlurade hemmaförsvaret och serverade Broc Little öppet mål. Little gjorde inget misstag när han satte 1-0 bakom Pogge. Böljande spel och långa sekvenser följde - Shawn Lalonde med kanonläget efter sju minuter när han fick pucken i slottet av Rasmus Asplund. Räddning på axeln av Marcus Högberg.

Per Åslund träffades av en hög klubba efter 13.22 och Jeff Taffe fick sitta av två minuter i utvisningsbåset. Powerplay för Färjestad där man skrapade ihop ett antal halvchanser utan att göra mål. Istället ubtröt kalabalik i samband med en avblåsning efter 15.16.

Flera spelare inblandade som resulterade i flera utvisningar där Shawn Lalonde åkte ut 2+2 - något som gjorde att LHC fick spela 1.53 i powerplay. Bästa målchansen då hade istället Tero Koskiranta som fick sitt andra friläge i matchen - men en benparad från Högberg stod i vägen för en kvittering.

Högberg fick sträcka ut och rädda igen gånger två efter 18 minuter när Joakim Hillding och Toni Rajala oroade framför mål. Grinigt igen mot slutet av perioden och Mattias Sjögren åkte för en till synes billig slashing mot Martin Röymark efter 19.32. Men några fler mål blev det inte i period nummer två.

Period 3

1-1 (9.24) Toni Rajala (Anton Hedman, Tero Koskiranta)

2-1 (13.19) Tero Koskiranta (Anton Hedman, Toni Rajala)

2-2 (19.05) Broc Little (Magnus Johansson, Jeff Taffe)

3-2 (19.53) Milan Gulas, straff.

Tredje perioden var tre minuter gammal när Jonas Junland visades ut för en tripping i egen zon - och ny chans för hemmalaget att kvittera i powerplay. Men förutom ett skott från Joakim Hillding som gled längs med målgården skapades inget av större värde i den spelformen. Lurigt skott från Daniel Gunnarsson efter 7 minuter - men Högberg räddade med bröstet och styrde undan pucken. Men kvitteringen skulle komma efter 9.24. Anton Hedman med påpasslig passning i slottet till Toni Rajala som störtade på mål och läckert vinklade upp pucken i nättaket bakom Högberg. Och inte nog med det. 13.19 spelat när hemmalaget tog ledningen.

Tero Koskiranta gjorde sitt första mål i FBK-dressen när han tog hand om en skottretur från Anton Hedman. Koskiranta fick öppet mål och kunde enkelt lägga in pucken - och få plåster på såren för sina två missade frilägen. LHC plockade ut målvakten med två minuter kvar av perioden och tryckte på i sex mot fem. Och efter att Koskiranta först träffat stolpen i öppen bur och i anfallet efter misslyckats med att rensa undan pucken ur egen zon kom kvitteringen.

Magnus Johansson sköt och pucken till Broc Little som petade in 2-2 bakom Pogge. Matchen såg ut att gå till förlängning när Martin Röymark serverades ett friläge och drogs ner - straff för FBK med sju sekunder kvar av tredje perioden.

Milan Gulas agerade straffläggare - och blev hela Löfbergs arenas hjälte när han hittade luckan mellan benen på Högberg. Ett mål som innebar tre mycket viktiga poäng i striden om de sex första platserna i serien.