2015-02-04 14:04

2015-02-04 14:48

SHL-ändringar inför nästa säsong

ISHOCKEY

Att SHL utökas till 14 lag har varit klart en längre tid och i dag presenterar Svenska hockeyligan ytterligare två beslut.

SHL kommer under nästa säsong bestå av 52 omgångar dels att "back to back"-möten enbart kommer att spelas inbördes mellan två lag.

Planerna för nästa säsong påbörjades redan i september förra året och hänsyn har tagits till bland annat internationella speldagar och mästerskap, samt även CHL-schemat.

– Därefter ska omgångarna fördelas jämnt över veckodagarna. Det handlar mest om torsdagar och lördagar, men även andra dagar tas i anspråk. Redan på det här tidiga stadiet är klubbarna involverade i processen och får tycka till om på vilka dagar de vill spela. Det handlar också om att bestämma under vilka tidsperioder man vill spela två omgångar i veckan eller tre gånger i veckan, förklarar Erik Strandmark ansvarig för mediarättigheter på Svenska Hockeyligan.

Utgångspunkten utifrån olika aspekter landade i att SHL säsongen 2015/2016 ska spelas med 14 lag och består av 52 omgångar, vilket alltså nu är helt spikat. Säsongsstart ska ske i mitten av september 2015 och den sista omgången spelas en bit in i mars 2016, skriver SHL på sin hemsida.

– Vi har ett jättestort fokus på tillfällen då lagen spelar hemma-hemma, det vill säga två raka hemmamatcher. De tillfällena kan vara utmanande att få till kommersiellt, därför graderas de in i olika typer av hemma-hemma-tillfällen. De bästa är när det till exempel inträffar ett landslagsuppehåll mellan hemmamatcherna och de sämsta är generellt tisdag-torsdag. Torsdag-lördag ligger någonstans där emellan eftersom vardag och helg går att kombinera ur olika aspekter, avslutar Erik Strandmark.

SHL kommer under nästa säsong bestå av 52 omgångar dels att "back to back"-möten enbart kommer att spelas inbördes mellan två lag.

Planerna för nästa säsong påbörjades redan i september förra året och hänsyn har tagits till bland annat internationella speldagar och mästerskap, samt även CHL-schemat.

– Därefter ska omgångarna fördelas jämnt över veckodagarna. Det handlar mest om torsdagar och lördagar, men även andra dagar tas i anspråk. Redan på det här tidiga stadiet är klubbarna involverade i processen och får tycka till om på vilka dagar de vill spela. Det handlar också om att bestämma under vilka tidsperioder man vill spela två omgångar i veckan eller tre gånger i veckan, förklarar Erik Strandmark ansvarig för mediarättigheter på Svenska Hockeyligan.

Utgångspunkten utifrån olika aspekter landade i att SHL säsongen 2015/2016 ska spelas med 14 lag och består av 52 omgångar, vilket alltså nu är helt spikat. Säsongsstart ska ske i mitten av september 2015 och den sista omgången spelas en bit in i mars 2016, skriver SHL på sin hemsida.

– Vi har ett jättestort fokus på tillfällen då lagen spelar hemma-hemma, det vill säga två raka hemmamatcher. De tillfällena kan vara utmanande att få till kommersiellt, därför graderas de in i olika typer av hemma-hemma-tillfällen. De bästa är när det till exempel inträffar ett landslagsuppehåll mellan hemmamatcherna och de sämsta är generellt tisdag-torsdag. Torsdag-lördag ligger någonstans där emellan eftersom vardag och helg går att kombinera ur olika aspekter, avslutar Erik Strandmark.