2015-01-07 17:14

2015-01-20 23:18

Magnus Nygren i rånardrama

ISHOCKEY: Brorsan Martin nedslagen och rånad på halsband och klockan på nyårsafton

Ifjol fick Magnus Nygren massiv kritik när han beskrev sin nya hockeystad Hamilton som farlig och brottslig.
På nyårsafton fick Magnus verkligen vatten på sin kvarn.

– Brorsan Martin blev misshandlad och rånad på klockan och halsbandet när vi var ute och käkade, berättar han.

Mamma, pappa och brorsan firade jul med Magnus på andra sidan Atlanten. Den 28 december reste de hem.

– Men brorsan vände på flygplatsen och återvände till mig. Han ville inte att jag skulle behöva fira nyår ensam.

Magnus har inte spelat en match på sex veckor. En ”överkroppsskada” har stoppat honom.

Bokade om flyget

– Hamilton skulle åka på en tio dagar lång roadtrip över nyår och jag skulle stanna kvar. I det läget undrade jag om jag kunde få följa med familjen hem till Sverige några dagar, men fick nej.

Brorsan bokade om flyget och firade nyår med Magnus.

– Vi gick till en väldigt lugn restaurang i Burlington, där jag bor. Orten ligger två mil från Hamilton. Här brukar det vara lugnt. Om det som sen hände hade inträffat i Hamilton hade jag inte blivit förvånad.

När bröderna hade avslutat nyårsmiddagen gick Martin ut på gatan och väntade på att brorsan skulle betala notan och hämta sina ytterkläder.

Låg på trottoaren

– När jag kom ut låg han på trottoaren med uppsvullet ansikte. Martin var helt förvirrad. Han hade ingen aning om vad som hade hänt. Smällen hade träffat på sidan av huvudet.

Bröderna tog en taxi hem.

– Dagen efter undrade Martin varför hans skjorta var sönderriven och halsbandet borta. Jag åkte till restaurangen och snackade med personalen. De sa att de inte visste vad som hade hänt och att vi hade skött oss hur bra som helst under hela kvällen.

Bestulen på klockan

När Magnus kom hem berättade Martin att han hade blivit bestulen även på klockan.

– Han har en rejäl blåtira nu och vänstra sidan av ansiktet är svullet men i övrigt mår han bra. Vi brydde oss inte om att polisanmäla händelsen. Han visade inga symptom på hjärnskakning och därför uppsökte vi inte sjukhus.

Brorsan återvänder till Sverige på fredag.

Nära Montreal

Magnus fortsätter sin rehab.

– Skadan kom väldigt oturligt. Det var den 29 november. Dagen efter fick jag höra att Montreal skulle ha kallat upp mig. Rehaben har inte gått så snabbt som jag hade önskat men nu hoppas jag vara tillbaka i spel om tio dagar.

Magnus har gjort fyra mål och sex assist på de 15 matcher han spelat med Hamilton så här långt.

– Brorsan Martin blev misshandlad och rånad på klockan och halsbandet när vi var ute och käkade, berättar han.

Mamma, pappa och brorsan firade jul med Magnus på andra sidan Atlanten. Den 28 december reste de hem.

– Men brorsan vände på flygplatsen och återvände till mig. Han ville inte att jag skulle behöva fira nyår ensam.

Magnus har inte spelat en match på sex veckor. En ”överkroppsskada” har stoppat honom.

Bokade om flyget

– Hamilton skulle åka på en tio dagar lång roadtrip över nyår och jag skulle stanna kvar. I det läget undrade jag om jag kunde få följa med familjen hem till Sverige några dagar, men fick nej.

Brorsan bokade om flyget och firade nyår med Magnus.

– Vi gick till en väldigt lugn restaurang i Burlington, där jag bor. Orten ligger två mil från Hamilton. Här brukar det vara lugnt. Om det som sen hände hade inträffat i Hamilton hade jag inte blivit förvånad.

När bröderna hade avslutat nyårsmiddagen gick Martin ut på gatan och väntade på att brorsan skulle betala notan och hämta sina ytterkläder.

Låg på trottoaren

– När jag kom ut låg han på trottoaren med uppsvullet ansikte. Martin var helt förvirrad. Han hade ingen aning om vad som hade hänt. Smällen hade träffat på sidan av huvudet.

Bröderna tog en taxi hem.

– Dagen efter undrade Martin varför hans skjorta var sönderriven och halsbandet borta. Jag åkte till restaurangen och snackade med personalen. De sa att de inte visste vad som hade hänt och att vi hade skött oss hur bra som helst under hela kvällen.

Bestulen på klockan

När Magnus kom hem berättade Martin att han hade blivit bestulen även på klockan.

– Han har en rejäl blåtira nu och vänstra sidan av ansiktet är svullet men i övrigt mår han bra. Vi brydde oss inte om att polisanmäla händelsen. Han visade inga symptom på hjärnskakning och därför uppsökte vi inte sjukhus.

Brorsan återvänder till Sverige på fredag.

Nära Montreal

Magnus fortsätter sin rehab.

– Skadan kom väldigt oturligt. Det var den 29 november. Dagen efter fick jag höra att Montreal skulle ha kallat upp mig. Rehaben har inte gått så snabbt som jag hade önskat men nu hoppas jag vara tillbaka i spel om tio dagar.

Magnus har gjort fyra mål och sex assist på de 15 matcher han spelat med Hamilton så här långt.