2015-01-05 06:24

2015-01-20 23:13

Ingen JVM-final för Juniorkronorna

ISHOCKEY

Det blir ingen final i JVM-ishockeyn för Juniorkronorna.
Ryssland var överlägsna i semifinalen och vann med 4-1.

– Det känns så klart surt. Klart att jag hade velat ha ett guld, jag har ju två silver sedan innan och kände, inför det här året, att det kanske var min sista chans att få ta det där guldet. Men nu höll i det inte hela vägen, säger lagkapten Jacob de la Rose till TT efter matchen.

de la Rose, hockeyfostrad i Arvika, kunde bara konstatera att Ryssland var bättre på allt den här gången.

– Vi pratade om att vi skulle ha bra disciplin men jag tycker att det var Ryssland som var bättre än oss där. Vi tog några onödiga utvisningar och Ryssland vann till slut välförtjänt. Just nu är jag bara besviken.

För Juniorkronorna väntar nu bronsmatch mot Slovakien på senamåndagskvällen klockan 22 svensk tid.

– Det känns så klart surt. Klart att jag hade velat ha ett guld, jag har ju två silver sedan innan och kände, inför det här året, att det kanske var min sista chans att få ta det där guldet. Men nu höll i det inte hela vägen, säger lagkapten Jacob de la Rose till TT efter matchen.

de la Rose, hockeyfostrad i Arvika, kunde bara konstatera att Ryssland var bättre på allt den här gången.

– Vi pratade om att vi skulle ha bra disciplin men jag tycker att det var Ryssland som var bättre än oss där. Vi tog några onödiga utvisningar och Ryssland vann till slut välförtjänt. Just nu är jag bara besviken.

För Juniorkronorna väntar nu bronsmatch mot Slovakien på senamåndagskvällen klockan 22 svensk tid.