2018-01-30 16:19

2018-01-30 18:57

Heimer tillbaka i Karlstad IBF

INNEBANDY: Sparkade tränaren går in som målvaktsbackup

Karlstad IBF plockar in en målvaktsbackup. Det är Jimmy Heimer, 43, som tidigare under säsongen fick sparken från sitt tränaruppdrag för Skattkärr under uppmärksammade former.

Det var i mitten av november som Jimmy Heimer fick sparken från sitt uppdrag som tränare för division 2-klubben Skattkärr efter en vansinneskörning på parkeringen utanför Tingvallahallarna. Händelsen utspelade sig efter en förlust för det egna laget.

– Jag har bett om ursäkt i alla möjliga kanaler, sade Heimer till NWT då.

Och nu är han alltså tillbaka i Karlstad IBF

”Jimmy Heimer tillbaka i Karlstad IBF, Jimmy är tänkt som backup till våra befintliga målvakter, rutin i massor och en riktigt skön kille får vi in. Välkommen tillbaka”, skriver Karlstad IBF på sin twitter.

”Enkel lösning”

43-åringen har mångårig rutin från spel på den högsta nivån, och spelade i KIBF så sent som 2014. Senast han spelade var 2015, då i Lesjöfors/Filipstad.

Karlstads sportchef Michael ”Mippe” Bergqvist om värvningen:

– Med tanke på reglerna gällande dubbellicens så ville vi inte plocka in någon av de yngre killarna, utan i stället låta de vara kvar i division 2. Vi ville ha en enkel lösning och då var Jimmy ett bra val för oss.

– Många i klubben känner redan Jimmy och vi vet vad vi får av honom. Men om du missförstår mig rätt så hoppas jag inte att han kommer behöva spela. Det är ju enbart ifall det händer något med antingen Nicklas (Nilsson) eller Pontus (Zarins) som det i så fall blir aktuellt, säger Bergqvist.

Vägde händelsen där Heimer fick sparken från Skattkärr in i ert beslut?

– Nej, det där känns utagerat och Jimmy har bett om ursäkt. Jag säger inte att han inte gjorde fel, för det gjorde han, men utan att ha haft allt för stor insikt i händelsen kan jag tycka att det blev lite väl uppblåst med tanke på att det var Jimmy. Hade det vart jag som gjort något liknande tvivlar jag på att jag skulle ha fått sparken från Karlstad IBF till exempel.

Full trupp

Efter att ha plockat in Heimer så stänger nu KIBF truppen och riktar in sig på slutspurten av serien, där en kvalplats till SSL står på spel.

– Vi har haft ögonen på ett par spelare men inte hittat något som känts helt rätt, så nu sitter vi lugnt. Nu är det fullt fokus mot de resterande matcherna. Vi hade en svacka runt jul men jag tycker vi har börjat ta oss ur den nu.

Karlstads nästa match är borta mot Onyx den 10 februari.

Det var i mitten av november som Jimmy Heimer fick sparken från sitt uppdrag som tränare för division 2-klubben Skattkärr efter en vansinneskörning på parkeringen utanför Tingvallahallarna. Händelsen utspelade sig efter en förlust för det egna laget.

– Jag har bett om ursäkt i alla möjliga kanaler, sade Heimer till NWT då.

Och nu är han alltså tillbaka i Karlstad IBF

”Jimmy Heimer tillbaka i Karlstad IBF, Jimmy är tänkt som backup till våra befintliga målvakter, rutin i massor och en riktigt skön kille får vi in. Välkommen tillbaka”, skriver Karlstad IBF på sin twitter.

”Enkel lösning”

43-åringen har mångårig rutin från spel på den högsta nivån, och spelade i KIBF så sent som 2014. Senast han spelade var 2015, då i Lesjöfors/Filipstad.

Karlstads sportchef Michael ”Mippe” Bergqvist om värvningen:

– Med tanke på reglerna gällande dubbellicens så ville vi inte plocka in någon av de yngre killarna, utan i stället låta de vara kvar i division 2. Vi ville ha en enkel lösning och då var Jimmy ett bra val för oss.

– Många i klubben känner redan Jimmy och vi vet vad vi får av honom. Men om du missförstår mig rätt så hoppas jag inte att han kommer behöva spela. Det är ju enbart ifall det händer något med antingen Nicklas (Nilsson) eller Pontus (Zarins) som det i så fall blir aktuellt, säger Bergqvist.

Vägde händelsen där Heimer fick sparken från Skattkärr in i ert beslut?

– Nej, det där känns utagerat och Jimmy har bett om ursäkt. Jag säger inte att han inte gjorde fel, för det gjorde han, men utan att ha haft allt för stor insikt i händelsen kan jag tycka att det blev lite väl uppblåst med tanke på att det var Jimmy. Hade det vart jag som gjort något liknande tvivlar jag på att jag skulle ha fått sparken från Karlstad IBF till exempel.

Full trupp

Efter att ha plockat in Heimer så stänger nu KIBF truppen och riktar in sig på slutspurten av serien, där en kvalplats till SSL står på spel.

– Vi har haft ögonen på ett par spelare men inte hittat något som känts helt rätt, så nu sitter vi lugnt. Nu är det fullt fokus mot de resterande matcherna. Vi hade en svacka runt jul men jag tycker vi har börjat ta oss ur den nu.

Karlstads nästa match är borta mot Onyx den 10 februari.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.