2018-01-30 16:48

2018-01-30 16:48

De blir förbundskaptener

INNEBANDY

Nu står det klart vilka som blir nya förbundskaptener för 03-distriktslagen i innebandy.

F03-staben består av Caroline Persson, Anders ”Fimpen” Hägglund och Amanda Engh. I P03-staben återfinns trion Peter Åhling, Sofia Carlsson och Marcus Pontusson.

– Vi är riktigt nöjda hur båda staberna blivit. Vi har fått till en bra mix mellan rutinerade tränare som varit med om mycket och några yngre som redan visat att de är duktiga, kunniga och mycket ambitiösa. Vi tror mycket på det, att man får med ledare med olika perspektiv och ledare som ser på spelare med olika ”ögon”, säger Peter ”Space” Andersson, ansvarig för distriktslagsverksamheten hos VIBF, i ett pressmeddelande.

– En annan viktig aspekt i rekryteringen är jämställdheten i staberna, där vi tagit beslut om att samtliga av våra förbundskaptensstaber ska innehålla personer av båda könen. Vi är övertygade om att en jämställdhet organisation leder till en framgångsrik organisation, i detta fallet både genom resultat och genom utvecklingen av spelarna på och utanför planen, säger Camilla Olsson, kanslichef hos VIBF.

F03-staben består av Caroline Persson, Anders ”Fimpen” Hägglund och Amanda Engh. I P03-staben återfinns trion Peter Åhling, Sofia Carlsson och Marcus Pontusson.

– Vi är riktigt nöjda hur båda staberna blivit. Vi har fått till en bra mix mellan rutinerade tränare som varit med om mycket och några yngre som redan visat att de är duktiga, kunniga och mycket ambitiösa. Vi tror mycket på det, att man får med ledare med olika perspektiv och ledare som ser på spelare med olika ”ögon”, säger Peter ”Space” Andersson, ansvarig för distriktslagsverksamheten hos VIBF, i ett pressmeddelande.

– En annan viktig aspekt i rekryteringen är jämställdheten i staberna, där vi tagit beslut om att samtliga av våra förbundskaptensstaber ska innehålla personer av båda könen. Vi är övertygade om att en jämställdhet organisation leder till en framgångsrik organisation, i detta fallet både genom resultat och genom utvecklingen av spelarna på och utanför planen, säger Camilla Olsson, kanslichef hos VIBF.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.