2017-10-05 15:47

2017-10-05 15:47

Henrikssons dom är fastslagen

INNEBANDY: Värmlänningen missar åtta matcher

Landets största innebandysnackis har fått sin dom. Under torsdagen deklarerade förbundet att Pixbos värmlänning Linus Henriksson stängs av i åtta matcher efter slaget mot Växjös Christopher Holmérs ansikte.

”Den videosekvens som åberopats av anmälaren ger stöd för uppfattningen att Henriksson medvetet slår sin klubba mot motspelarens överkropp. Dessa förseelser ska enligt nämndens mening regelmässigt leda till kännbar bestraffning”, skriver förbundets juridiska nämnd i sitt beslut.

Straffet gäller från den 3 oktober till den 18 november.

”Den videosekvens som åberopats av anmälaren ger stöd för uppfattningen att Henriksson medvetet slår sin klubba mot motspelarens överkropp. Dessa förseelser ska enligt nämndens mening regelmässigt leda till kännbar bestraffning”, skriver förbundets juridiska nämnd i sitt beslut.

Straffet gäller från den 3 oktober till den 18 november.