2017-08-27 17:09

2017-08-27 20:35

KIBF herr vann – damerna föll i finalen

INNEBANDY: Karlstad IBF dominerade Kallsta Open

(UPPDATERAD) Karlstad IBF herr tog, precis som många förhandstips sade, hem Kallsta Open. Runsten besegrades i finalen med hela 9–0.
– Vi spelade riktigt fint i första perioden, sen sjönk tempot, säger tvåmålsskytten Simon Sjögren.

Matchen var i princip redan avgjord efter en period. Värmlänningarna hade då skaffat sig en 6–0-ledning, och sex olika målskyttar dessutom – Adam Colling, Jesper Colling, Simon Sjögren, Daniel Gonzales Palm, Gustav Agnemyr och Erik Nilsson Allansson.

– Från andra perioden och framåt kändes matchen lite avslagen. Vi kontrollerade det mesta på plan och Runsten kändes lite slutkörda. Vi har rullat på ganska mycket folk under hela helgen och det hade vi nog nytta av i dag, säger Sjögren.

Erik Nilsson Allansson gjorde sitt andra för dagen innan Sjögren kunde sätta 8–0. Nyförvärvet Adam Wedberg avslutade målskyttet i mitten av tredje perioden. Lagkapten Nilsson Allansson fick efter det lyfta bucklan till skyn.

Tuffare för damerna

Karlstads damer fick en tuffare finaldrabbning. KAIS Mora stod för motståndet, och dalalaget gjorde det tufft för KIBF. Redan efter fyra minuter låg värmländskorna under med 0–3, och man lyckades aldrig riktigt repa sig efter det.

– Det var första fem minuterna som förstörde matchen för oss. Resterande 55 minuter är matchen jämn och jag tycker att vi skapade fler lägen än vad Mora gjorde.

Inför tredje perioden hade Karlstadslaget slagläge med ställning 4–6, men i stället gjorde Mora 4–7 i tom kasse, vilket blev slutresultatet.

Målskyttar i Karlstad blev Frida Svahn med två baljor, samt Luize Bilinska och Amanda Berggren med varsin.

– Vi blev bättre och bättre ju längre helgen led, så jag tycker inte at en andraplats är så illa. Men vi möter Mora nästa helg igen, så vi får ta revansch då.

Matchen var i princip redan avgjord efter en period. Värmlänningarna hade då skaffat sig en 6–0-ledning, och sex olika målskyttar dessutom – Adam Colling, Jesper Colling, Simon Sjögren, Daniel Gonzales Palm, Gustav Agnemyr och Erik Nilsson Allansson.

– Från andra perioden och framåt kändes matchen lite avslagen. Vi kontrollerade det mesta på plan och Runsten kändes lite slutkörda. Vi har rullat på ganska mycket folk under hela helgen och det hade vi nog nytta av i dag, säger Sjögren.

Erik Nilsson Allansson gjorde sitt andra för dagen innan Sjögren kunde sätta 8–0. Nyförvärvet Adam Wedberg avslutade målskyttet i mitten av tredje perioden. Lagkapten Nilsson Allansson fick efter det lyfta bucklan till skyn.

Tuffare för damerna

Karlstads damer fick en tuffare finaldrabbning. KAIS Mora stod för motståndet, och dalalaget gjorde det tufft för KIBF. Redan efter fyra minuter låg värmländskorna under med 0–3, och man lyckades aldrig riktigt repa sig efter det.

– Det var första fem minuterna som förstörde matchen för oss. Resterande 55 minuter är matchen jämn och jag tycker att vi skapade fler lägen än vad Mora gjorde.

Inför tredje perioden hade Karlstadslaget slagläge med ställning 4–6, men i stället gjorde Mora 4–7 i tom kasse, vilket blev slutresultatet.

Målskyttar i Karlstad blev Frida Svahn med två baljor, samt Luize Bilinska och Amanda Berggren med varsin.

– Vi blev bättre och bättre ju längre helgen led, så jag tycker inte at en andraplats är så illa. Men vi möter Mora nästa helg igen, så vi får ta revansch då.

  • Erik Dahlén