2016-03-05 06:00

2016-03-05 06:00

"Jag känner mig trygg i att vi tar tre poäng mot Täby"

INNEBANDY: Hänger KIBF med på slutspelståget?

Säsongsepilogen äntrar nu sitt mest kritiska skede för Karlstads damer. Vinst borta mot Täby på söndagen i den nästsista omgången av SSL och en chans till slutspel är högst reell för värmländskorna.

Den 20 december blev Karlstad fullständigt utskåpade av Täby på hemmaplan. Siffrorna skrevs till mindre smickrande 3–10. Nu tror dock KIBF-tränaren Henrik Flognman att utgången kommer bli en helt annan historia.

– Jag känner mig trygg i att vi tar tre poäng mot Täby. De har inget att spela för, då de redan är slutspelsklara, vilket såklart är extra skönt, säger Flognman, som förespår att det finns indicium för en match med två ansikten.

– Täbys förstakedja består nästan uteslutande av landslagsspelare och mot dem kommer vi att backa hem. Mot de andra kedjorna kommer vi att stressa, så det kommer att bli ett varierat spel från vår sida.

Niondeplacerade Karlstad har spelat in 26 poäng och är därmed två poäng fattigare än nykomlingen Malmö, som innehar den åtråvärda åttondeplatsen. Skånskorna lär dock kamma noll i helgen – i alla fall om man frågar Flognman.

– Malmö möter tabelltvåan IKSU på bortaplan och jag är säker på att de inte kniper någon poäng mot dem.

Förutom långtidsskadade Lisa Rengärde och Linnéa Wallgren har Flognamn en skadefri trupp till sitt förfogande.

Inget att spela för

Karlstads herrar spelar under helgen säsongens sista match då topplaget Storvreta kommer på besök i Colorama arena. Tillställningen är dock enbart av akademiskt intresse för bägge parter då tabellelvan Karlstad redan är avhängt från slutspelsstriden – samtidigt som SSL-kontraktet sedan tidigare är säkrat.

Uppsalalaget har redan cementerat tredjeplatsen. Mötet startar 17.15 på lördag.

Den 20 december blev Karlstad fullständigt utskåpade av Täby på hemmaplan. Siffrorna skrevs till mindre smickrande 3–10. Nu tror dock KIBF-tränaren Henrik Flognman att utgången kommer bli en helt annan historia.

– Jag känner mig trygg i att vi tar tre poäng mot Täby. De har inget att spela för, då de redan är slutspelsklara, vilket såklart är extra skönt, säger Flognman, som förespår att det finns indicium för en match med två ansikten.

– Täbys förstakedja består nästan uteslutande av landslagsspelare och mot dem kommer vi att backa hem. Mot de andra kedjorna kommer vi att stressa, så det kommer att bli ett varierat spel från vår sida.

Niondeplacerade Karlstad har spelat in 26 poäng och är därmed två poäng fattigare än nykomlingen Malmö, som innehar den åtråvärda åttondeplatsen. Skånskorna lär dock kamma noll i helgen – i alla fall om man frågar Flognman.

– Malmö möter tabelltvåan IKSU på bortaplan och jag är säker på att de inte kniper någon poäng mot dem.

Förutom långtidsskadade Lisa Rengärde och Linnéa Wallgren har Flognamn en skadefri trupp till sitt förfogande.

Inget att spela för

Karlstads herrar spelar under helgen säsongens sista match då topplaget Storvreta kommer på besök i Colorama arena. Tillställningen är dock enbart av akademiskt intresse för bägge parter då tabellelvan Karlstad redan är avhängt från slutspelsstriden – samtidigt som SSL-kontraktet sedan tidigare är säkrat.

Uppsalalaget har redan cementerat tredjeplatsen. Mötet startar 17.15 på lördag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.